VI ALENE VIDE I "PALETTEN"

 VI ALENE VIDE I "PALETTEN"

TOMMY GJØL: - Jeg har taget billetten, - så farvel til "Paletten":

LÆSERBREV: Jeg har trukket mig som frivillig leder af fotogruppen i Paletten (tidl. AktivitetsCentret). Jeg var ellers meget glad for dette.

Grunden til at jeg nu i stedet dyrker foto i Hemmingway på "Gården", skyldes ledelsen i Paletten.

Det drejer sig om hvad man må og ikke må med hensyn til at offentliggøre fotos med personer. Jeg har sat mig ind i lovgivningen omkring dette og er som sådan ikke i tvivl. Man må tage billeder af personer, der befinder sig til arrangementer hvor der er offentlig adgang. Os der tager disse fotos er frivillige og repræsenterer ikke Hvidovre Kommune. Vi tager ikke fotos af personer i pinlige situationer. Man kan også i andre mere lukkede situationer få accept til offentliggørelse skriftligt og mundtligt. Det mundtlige er lovgyldigt, og gælder på samme måde som et skriftligt tilsagn.

Men en leder i Paletten er af en helt anden mening. Hun har helt misforstået de frivilliges ansvar over for kommunens regler.

Sådan er det bare!

Vi er ikke ansat af kommunen og skal derfor henholde os til lovgivningen og ikke kommunale regler, der er henvendt til kommunalt ansatte. Derfor forsøgte vi en diskussion om hvad man må og hvad man ikke må offentliggøre. Hun havde nogle helt bastante meninger om dette og var ikke til at rokke. Siden denne meningsudveksling har hun været sur.

For nylig kom ledelsen så uanmeldt til et klubmøde hvor lederen af Paletten fremførte den uvenlige leders synspunkter, der blev underbygget med en skrivelse fra Hvidovre Kommune. Jeg fik her ikke lejlighed til at give min mening til kende; for "sådan var det!"

Det er som sådan ok at der er regler, men de bør efter min mening altid være til diskussion. Det kan ikke lade sig gøre her i Paletten, da ledelsen her har et standpunkt: "Vi alene vide!" Måske er et lederkursus på sin plads; der er ihvertfald noget, der trænger til et eftersyn.

Jeg har taget biletten; farvel og tak til Paletten

Tommy Gjøl