Vi har brug for dem alle

Vi har brug for dem alle

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Der er næppe noget mere dansk og sommerligt, end når studenterne springer ud og dels besøger rådhuset, dels køres hujende rundt i ladvogne for at besøge deres familier.

Tre år i gymnasiet og et utvivlsomt slidsomt forår og sommer med eksamenslæsning er overstået. Det er en skøn tradition, og man skal være ualmindeligt vrissen, hvis man ikke kan glædes over studenternes eufori og lettelse.

At det er en tradition bør dog ikke stå i vejen for, at de mange andre unge, der har valgt en anden uddannelsesvej, skal fejres. Og det er åbenbart hvad Hvidovre Kommune nu vil gøre: Altså fejre de unge, der er blevet færdige med deres uddannelser på TEC eller som elever i en af Hvidovre Kommunes afdelinger.

At fejre dem på præcis samme måde som studenterne ville dog mest af alt være fjollet og lede tankerne hen på en form for misundelse over studenternes fejring? Uden den mindste grund i øvrigt. De unge fra TEC og andre elevuddannelser er jo, i modsætning til studenterne, færdige med deres uddannelse og klar til at tage fat på arbejdslivet. Noget de fortjener stor ros for, og som vi som samfund får stor glæde af.

Så lad os endelig fejre dem - vi har brug for dem alle.

 

nem