Vi samarbejder gerne – hvis konservative vil

 Vi samarbejder gerne – hvis konservative vil

ANDERS LILTORP med svar til Søren Trebbien og Tina Cartey’s læserbrev i sidste uge:

LÆSERBREV: Læserbrevet i sidste uge virker lidt som et surt opstød.

Ærgerligt, når nu vi har et godt samarbejde om mange ting i kommunalbestyrelsen.

Der er flere morsomme pointer, som I skriver. De skal selvfølgelig have et par ord med på vejen.

Om sidste kommunalbestyrelsesmøde – primært punktet ”Spørgetid”

Hvidovre Bådelaug:

Da vi i 2022 debatterede ændringer inden for de aftaler budgettet blev indgået, er det klart vi henviste til det budgetforlig vi selv var med i. Det har I også gjort i 2023 og sådan er det.

Det er der ikke noget nyt i – tværtimod. Men det sker ofte, at der opstår situationer, hvor vi som kommunalbestyrelse bliver nødt til at tage stilling til nye ting.

Det gjorde der også i 2022, som fx krigen i Ukraine eller her i 2023 da HIF rykkede op i Superligaen. Det er af åbenlyse grunde ikke noget, der er med i budgettet. Og fx med både Ukraine og Superligaen, har I jo selv været med til at finansiere af kassebeholdningen, så hvorfor i alverden skulle man ikke kunne hjælpe Hvidovre Bådelaug på den måde også?

Det er vi i vores fulde ret til at ville, og det tænker jeg også, at C gerne vil. Så lad os tale sammen om veje frem i stedet for at lukke hinanden ned med henvisning til noget, der intet har med sagen at gøre.

Kritiske spørgsmål til kæmpebesparelser på sårbare børn:

Både C og resten af kommunalbestyrelsen har siddet med budgetmateriale, der undlod en helt afgørende og meget vigtig information om, at den besparelse, der var lagt op til på specialundervisningsområdet ville få ganske alvorlige personalemæssige konsekvenser.

Konsekvenser, der direkte rammer nogle af vores mest sårbare børn og familier.

For A er det naturligt at henvise til vores eget budgetforslag med Enhedslisten, som havde kunnet tilbagerulle besparelsen med et snuptag. Det må I gerne synes er irriterende, men vi fremhæver bare fakta. Socialdemokratiet kommer til at kæmpe for, at de skader, SF og de borgerlige forvolder med det vedtagne budget kan minimeres – uanset at vi ikke er med i budgetforliget.

Den morsomme pointe med puljen.

Vores kritik i budget 2023 var, at en bufferpulje på anlæg var et slag i luften. For det første betød bufferen færre penge til at kunne bygge og udvikle byen for og for det andet, at overskridelse af anlægsbudgetterne ikke løses med en buffer, men med god økonomistyring. Det virker bestemt som om I har taget den pointe med jer og det er vi glade for. Vi har fra dag ét i budgetforhandlingerne om budget 2024 villet sikre, at vi brugte hele servicerammen – altså at vi sikrede at der var budgetlagt, og helst lidt over, med de penge vi må bruge til kernevelfærd.

Derfor har vi sammen med Enhedslisten en pulje – en ”Velfærdsbuffer”, der dels sikrer at vi kan bruge de tilladte penge på velfærd og at vi kan imødegå både forhindringer og investere i fx forebyggende tiltag.

Det er oplagt for os – for åbent tæppe i kommunalbestyrelsen – at henvise til vores budget. På den måde kan alle i fuld åbenhed se forskellen på politik og politikere her i Hvidovre.

Så, kære Søren og Tina:

Vi er altid positive over for samarbejde, hvis de politiske intentioner er rigtige. Sammen med SF og andre partier udgør I flertallet, og det er jeres ret at udøve det. Hvis I ønsker ægte samarbejde, er vi altid klar – også til et kompromis, hvis det samlet gavner Hvidovre.

Jeg ser frem til det fortsat gode samarbejde.

 

Venlig hilsen

Anders Liltorp

Borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Hvidovre