Vi tager situationen meget alvorligt

Vi tager situationen meget alvorligt

ANDERS WOLF ANDRESEN med svar til Dorthe Isager fra 3F på hendes indlæg i sidste uges avis

Kære Dorthe Isager,

Jeg har læst din forklaring i sidste uges avis af forløbet op til den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, som vi netop nu oplever blandt en gruppe medarbejdere i Affald og Ressource.

Dit indlæg får mig dog bare til at gentage min kritik af dine urigtige påstande om, at vi fra politisk side ikke tager sagen alvorligt. For det gør vi, og det ændrer din fortælling ikke på.

Efter min barsel i efteråret blev jeg første gang bekendt med de aktuelle udfordringer i begyndelsen af februar – få dage før, du henvendte dig til mig om situationen for første gang.

Vi havde et møde allerede dagen efter, og tre dage senere går du i jeres eget fagblad og siger, at vi fra politisk side ikke tager sagen seriøst – påstande, du gentager i Hvidovre Avis ugen efter. Tre dage efterlader altså ikke meget tid til, at jeg kan agere på et politisk niveau og skabe forbedringer på området.

Jeg er rigtig ærgerlig over, at vi er endt med en situation, hvor nogle af vores medarbejdere har valgt at lave en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Men som du selv er fuldstændig klar over, er der altid flere sider af samme sag – også en konflikt som denne. Netop derfor har vi ønsket at få undersøgt medarbejdernes klage grundigt af en ekstern advokat – havde vi valgt selv at gøre det, ville du og 3F sandsynligvis have kritiseret os for at undersøge os selv.

Jeg er faktisk oprigtig ked af, af at en gruppe medarbejdere ikke er tilfredse med den beslutning. Da jeg havde møde med nogle af dem, sagde jeg netop, at vi tog det meget alvorligt, og at de skulle holde fast, til vi havde resultatet af undersøgelsen. Så kan vi nemlig træffe beslutninger på et oplyst og veldokumenteret grundlag. Det skal vi jo som arbejdsgiver - hvilket du udmærket godt ved, Dorthe. Både ledere og medarbejdere har rettigheder, som vi selvfølgelig skal overholde.

En konfrontatorisk linje i medierne er ikke just fordrende for den videre dialog, og jeg håber ikke, at det er fast praksis i 3F at skærpe konflikter i stedet for at løse dem med sagens parter.

Venlig hilsen

Borgmester Anders Wolf Andresen