Vigtigt topopgør gav Friheden-sejr

Vigtigt topopgør gav Friheden-sejr

5-1 sejr over Ballerup, og nu kun tre point efter

FODBOLD:  Efter choknederlaget til Måløv i forårspremieren kom BK Friheden i den grad op på hesten igen i lørdagens topopgør mod serie 2 rækkens førerhold Ballerup.

podcast hvidovre avis

Den nytilkomne Tristian Ibarra-Hansen gav Friheden en drømmestart, da han efter 12 minutter sendte holdet på sejrskurs, og efter en halv time, ville topscorer Magnus Gade også være med, da han udnyttede et godt forarbejde af Marco Valentin.

Det var svært at se at gæsterne lå på den aktuelle oprykningsplads, men første gang de for alvor var i nærheden Frihedens mål, blev det dog til en reducering til 2-1 der åbnede opgøret op igen. Gæsterne gik højere op på banen i jagten på en udligning, men topscorer Magnus Gade ville det anderledes, da han udnyttede et indlæg fra Tobias Sørensen, og sendte bolden i kassen til pausestillingen 3-1.

2. halvleg blev en rodet affære. Friheden havde svært ved at lukke kampen eller sætte sig på spillet, så gæsterne kunne hele tiden dufte et comeback. Men Friheden og især Magnus Gade havde dog masser af chancer, men på den sidste tredjedel blev Friheden for egoistiske til at spille chancerne store nok.

Ti minutter før tid lykkedes det så for Gade. Han vendte flot rundt, fik sat sin direkte mand, og fik sparket sit mål nr. 26 i 13 kampe for Friheden. Med målet til 4-1 står Gade nu noteret for halvdelen af Friheden mål i denne sæson.

Herefter mistede gæsterne "hovedet" og var voldsomt utilfredse med kampens dommer, hvilket betød to røde kort og de sidste ti minutter var et spørgsmål om hvor meget Friheden ville vinde med. I overtiden lukkede indskiftede Emil Drewes så opgøret totalt med scoringen til 5-1, hvor han vandt sin duel og kom alene med keeperen.

Med sejren hentede Friheden ind på Ballerup, som man nu kun er tre point efter. Næste kamp er lørdag ude mod Albertslund.