VIRKSOMHEDERNE BEKYMRER SIG OGSÅ OM HVIDOVRE

VIRKSOMHEDERNE BEKYMRER SIG OGSÅ OM HVIDOVRE

- og vil tage et socialt ansvar, skriver SØREN FRIIS TREBBIEN

LÆSERBREV: Hurra for mange af virksomhederne i Hvidovre, for de føler også et ansvar for byen og borgerne!

Inden jeg forklarer hurra, så lidt historie! Det er ikke sjældent, at jeg i kommunalbestyrelsen hører ytringer om de slemme virksomheder, der kun vil det værste for os og snyde os alle for penge for at tjene endnu flere penge!

Det er ikke det, vi oplever i den Konservative gruppe; tværtimod, vil jeg sige! I begge perioder, 2022 og 2023, hvor jeg agerede borgmester, besøgte jeg adskillige private virksomheder. Alle besøg var spændende, og alle virksomheder var glade for at være hjemmehørende i byen.

En positiv ting, der slog mig, var, at mange af virksomhederne, uanset om de er håndværksvirksomheder, entreprenører, kontorer eller andet, gerne vil tage et socialt ansvar. Langt de fleste af dem havde haft og har ansatte, der havde behov for at blive hjulpet i gang. Årsagerne kunne skyldes fysisk eller psykisk handicap, tidligere kriminalitet eller bare behov for hjælp på grund af skoletræthed eller anden modgang i livet.

Det var ekstremt opmuntrende at opleve, og jeg er stolt over Hvidovres erhvervsliv. Hvad der også gjorde mig stolt, var, at virksomhederne roste kommunen og jobcenteret for det gode samarbejde, fra første henvendelse til afslutningen af et forløb.

Jeg har hørt mange gode historier om unge, der har haft udfordringer med at komme i gang, men når de havde fået en lille håndsrækning og fundet glæden ved at have kolleger og et arbejde, så kom de videre i livet, og flere havde skabt karrierer.

Stor ros til alle virksomhederne. En af dem er Glad Teknik. Hvad angår Glad Teknik, så bliver ejeren Mathias Nielsen og virksomheden – fortjent – rost for deres store sociale indsats og for at finde superkraften i den enkelte medarbejder. Hvad mange glemmer er, at virksomheden skal have lige så stor ros for deres forretningsmæssige sans og evne til at udvikle forretningen, hvilket også har ført til velfortjente priser.

Tilbage til begyndelsen, der er meget at glæde sig over ved de private virksomheder i Hvidovre, for de vil gerne støtte Hvidovre, og de vil gerne tage ansvar. Det er godt, hurra og tak til alle virksomhederne, der har valgt at drive virksomhed i Hvidovre.

Jeg tror mange er enige med os fra Det Konservative Folkeparti, når vi ser siger, at vi fortsat skal styrke samarbejdet mellem de private virksomheder og kommunen. Vi håber også på fremtidige projekter hvor virksomheden og kommunen kan arbejde sammen. For her er meget uudnyttet potentiale for nogle af de ting vi gerne vil i Hvidovre, men hvor økonomi og ressourcerne mangler.

 

Med venlig hilsen

Søren Friis Trebbien

1. viceborgmester

Det Konservative Folkeparti i Hvidovre