”William Blake Koncert”

 ”William Blake Koncert”

Oplev Avedøre Kirkes Pigekor på næste søndag

Søndag den 12. november kl. 16 er der igen en enestående mulighed for at opleve Avedøre Kirkes Pigekor i en live-koncert – denne gang i en ny akustisk og neoklassisk udgave sammen med kirkens organist Wents Reinbergs. Gratis adgang.

Avedøre Kirkes Pigekor består af 16 piger i alderen 14-24 år som synger fast ved højmesser om søndage og ved andre kirkelige handlinger i kirken. Koret har i tidligere år medvirket ved Technomesser i kirken, hvor de hver gang har imponeret publikum med enestående præstation, sangkunnen, musikalitet og charme. Hvert år i november præsenterer pigekoret sammen med kirkens organist Wents Reinbergs en koncert med forskellige temaer. Pigerne har også sunget ved diverse gospelkoncerter og andre arrangementer sammen med bl.a. Tamra Rosanes, Rasmus Dissing, Mads Granum band, Claes Wegener og andre.

Program med William Blakes poesi

Denne gang er stilgenren hverken pop eller rock, men akustisk neoklassicisme, hvor skønne melodilinjer sammenflettes i vinjetter af klare klassiske harmonier akkompagneret på flyglet af kirkens organist Wents Reinbergs. Musikken er skrevet af Reinbergs over digte af den engelske William Blake. Wents har stor interesse for denne ikoniske mands univers, for William Blake var ikke digter alene. William Blake levede fra 1757 til 1827 i London og var en engelsk poet, kunstner, maler og forfatter, eller ”ophavsmand og trykker,” som han signerede mange af sine bøger.

Selvom Blakes visuelle kunst og skrevne poesi nogle gange betragtes adskilt, så fik han dem ofte til at arbejde sammen i sin kunst for at skabe et produkt, som på en gang udfordrede og overflødiggjorde de normale konventioner for, hvordan en bog ”burde” fremstå. På trods af hans optagethed af Bibelen og arbejde med at illustrere f.eks. Jobs Bog, så blev Blakes kærlighed for kristendommen nuanceret af hans kritiske holdning til den etablerede kirke. Dette går direkte i tråd med Martin Luthers ånd.

Da sangteksterne er på engelsk, vil sognepræst Mads Jacob Iversen introducere alle numre og føre publikum ind i det fantastiske William Blake Univers.

Selv om Avedøre Kirkes Pigekor har eksisteret i mange år, og har præsenteret en række koncerter med gospel, rock og technomusik, så vil koret sammen med deres dirigent – Wents Reinbergs, som selv har 20-års jubileum i kirken, markere det seneste og nuværende konstellation af piger, med en spændende koncert søndag eftermiddag.

Alle de medvirkende håber at rigtig mange vil finde vejen frem til koncerten på søndag for at gense og genhøre koret ved deres koncert. Og ikke mindst for dem, der aldrig har hørt pigekoret og set dem optræde, vil dette blive en enestående mulighed til at opleve og blive kendt med Avedøre kirke på den mest venlige og indbydende vis.

Menighedspleje

Der er gratis adgang til koncerten. Men der er også muligheder for at donere et større eller mindre beløb kontant eller via Mobilepay til de fattige i sognet. Kirkens Menighedspleje yder hjælp til mange i forbindelse med julen, men også en kontant håndsrækning kan være med til at rejse det mod på livet, som en uoverskuelig situation har medført.

– TAK for de gaver I vil give!

Foto: Avedøre kirkes pigekor imponerer gang på gang publikum med deres sangkunnen.