10 DM-medaljer med hjem til Hvidovre

10 DM-medaljer med hjem til Hvidovre

En ny generation af unge atletik-stjernefrø fik deres gennembrud ved DM Ungdom

ATLETIK: Der er kun én indendørs atletikhal i hele Danmark, så igen i år var hele atletikdanmark samlet i Skive for at afgøre årets DM for ungdom. Trods knap 20 deltagere fra Hvidovre AM var forventningerne ikke så store, da de fleste var relativt uerfarne, men det viste sig ikke at være nogen hindring, da man til sidst rejste hjem med 10 medaljer, og med fem 4.pladser, så var man tæt på at vinde endnu flere medaljer.

Weekendens største overraskelse kom fra den kun 14-årige Simon Worsøe Clausen, der i sin DM-debut, og 1 år yngre end de fleste af konkurrenterne, løb aldeles respektløst på 3.000m, og ikke blot fulgte godt med i et tempo højere end han nogle sinde før har prøvet, men der var også kræfter til hele tiden at være med, når det blev skruet i vejret. Efter en stærk afslutning kunne han krydse målstregen 37 sekunder hurtigere end hans hidtil bedste tid, og det gav en overraskende sølvmedalje. Den var der absolut ingen der havde set komme, og slet ikke hans konkurrenter! På den halve distance var tempoet dog for højt til at han kunne følge med de forreste, men det blev alligevel til en personlig rekord med imponerende 12 sekunder til 4.35,59 minut og en 6.plads.

En anden positiv overraskelse var 15-årige Stine Engberg Mikkelsen, der til dagligt går på Engstrandsskolens Eliteidrætslinje, og her fik vist hvorfor hun gør det, da hun på 60 meter hæk forbedrede sig med 3/10 sekund til 9,42 sekund, og fik sin første, men bestemt ikke sidste DM-medalje, da hun erobrede bronze. Klassekammeraten Jonas Strunge må vente med sin første medalje, men endte lige uden for medaljeskamlen i trespring med en solid personlig rekord på 10,50 meter. I højdespring blev det også til en markant forbedring, da han efter en spændende konkurrence blev nr. 5 med en forbedring på 5 cm til 1,61 meter.

Alberte Riber Jakobsen viste, at hun fortsat kan løbe hurtigt, da hun kom i finalen på 60m hos U20-pigerne med stor personlig rekord på 8,01 sek., Den forbedrede hurtighed er bestemt ikke en ulempe i stangspring, som i løbet af de sidste par år har udviklet sig til at være den foretrukne øvelse, og her kom den foreløbige kulmination, da hun ikke blot satte klubrekord med 3,20 meter, men også blev en sikker Dansk Mester. Der var også guld til de to garvede kastere, Annesofie Hartmann og Thea Jensen, der suverænt vandt U20- og U23-klassen, Thea Jensen ovenikøbet med ny Dansk 20-årsrekord med 15,08 meter.

Også 16-årige Hans Erland Thomsen overraskede med en solid personlig rekord hos U18-drengene i længdespring med hele 32 cm til 6,25 meter, der gav en bronzemedalje efter en spændende konkurrence, og han var lige ved at kopiere det på 400 meter, hvor han kun var få hundrededele sekund fra endnu en medalje. Lige som Stine Mikkelsen vandt bronze hos U16-pigerne på 60m hæk, så gentog Eiri Glerfoss det hos drengene, lige som Margit Frimundsdóttir vandt sølv i trespring hos U23 pigerne.

Man lagde også mærke til Teres Blahamar i højdespring hos piger U18, der satte personlig rekord med 1,58 meter og endte lige uden for medaljerækken, lige som Tobias Riber Jakobsen var tilsvarende tæt på hos U20 drengene i kuglestød.

- Stor og uforbeholden ros til vores dygtige ungdomstrænere Tanja Ravnholt, Kasper Ekberg, Kenneth Thorsen og Jacob Ziska for et godt stykke arbejde med de unge. Så bliver man som sportschef sgu lidt glad og stolt på deres vegne! Normalt er der ca. en tredjedel personlige rekorder til et DM, men her er vi oppe på det dobbelte, så det viser, at der ikke kun er talent, men også mod og vilje, og det er jo ikke den dårligste kombination i konkurrencesport, siger en tilfreds sportschef, Michael Bruun Jepsen.

menu
menu