10 ELLER 12 MILLIARDER?

10 ELLER  12 MILLIARDER?

- forskellen er fortsat til at mærke for Hvidovreparkens mulighed for tiltrængt renovering, SIKANDAR SIDDIQUE:

Venstre har i dagspressen lanceret den “gode nyhed” om, at regeringen har reduceret deres forlangende, om at tage 12 milliarder over en tre-årig periode fra Landsbyggefonden med “hele to milliarder” Beløbet, som regeringen på det nærmeste har “stjålet” fra Landsbyggefonden til finansiering af Ghettoplan, er nu reduceret med 2 milliarder fra 12 til 10 milliarder.

De nu 10 milliarder kommer fra Landsbyggefonden, hvor lejerne I årevis har sparet sammen til hårdt tiltrængte boligrenoveringer af den nedslidte almen boligmasse, f.eks. I Hvidovreparken.

Er det en god nyhed? eller er det en let gennemskuelig “venstre spundet nyhed”, der absolut ikke gør nogen som helst forskel for hundredevis af almennyttige lejeboliger og hundredevis af lejere landet over, der nu fortsat får udsat de meget hårdt tiltrængte boligrenoveringer.

Det er en alvorlig situation for Hvidovreparken, hvor renovering af en række udsatte boliger nu er udsat på ubestemt tid - fordi regeringen med et snuptag har “tyvstjålet” boligrenoveringsmidler, som lejere landet over I årevis har opsparet til renovering af den nedslidte almen boligmasse.

Hvidovreparkens over 200 etageboliger beliggende på Hvidovre Torv er opført kort efter 2. vendenskrigs afslutning, for over 70 år siden, hvorfor renoveringen er yderst tiltrængt.

Hvidovreparkens afdeling havde ellers, indtil, regeringens ublu indgreb i Landsbyggefondens samlede beholdning, fået tilkendegivelse om at få 75 millioner i støtte til den ca., 265 milioner dyre boligrenovering. En støtte, som Hvidovreparkens beboere kan slå op i vejviseren.

Regeringens alarmerende indgreb I Landsbyggefondens beholdning er stærkt bekymrende, ikke mindst for Hvidovreparkens beboere, som nu på ubestemt tid skal leve i kolde boliger med nedslidt tag, altaner, afløb, radiatorer rust og revne samt fugt og skimmelproblemer i deres køkkener og badeværelser.

Regeringens manglende forståelse for de alarmerende problemer og deres indhug i beboernes samlede opsparing i den almen nyttige boligfond er grotesk. Lejerne i Hvidovreparken, og i mange andre almennyttige boligbyggerier landet over, er nu ikke længere fremtidssikrede - og i fare for at blive Danmarks næste udsatte boligområder, der risikerer at ende på regeringens ghettoliste.

Sikandar Siddique

Folketingskandidat,

Københavns Omegn.

Cand.Comm.

menu
menu