2018 - et år med både tradition og fornyelse

2018 - et år med både tradition og fornyelse

Udsagnet kommer fra Hvidovres bibliotekschef Rebekka Kinimond Carlson i bibliotekernes nye årsberetning for 2018, som nu ligger klar til afhentning på bibliotekerne eller til læsning via nettet.

Hun uddyber endvidere: - Når man siger bibliotek, siger man også læsning og bøger. Sådan har det været længe, og sådan er det stadigvæk – men måderne, hvorpå læsning og litteratur kommer i spil, forandrer sig løbende.

- På HvidovreBibliotekerne har 2018 blandt andet været præget af et større fokus på børn med læsevanskeligheder. Folkebiblioteket er ikke kun for de stærke læsere, men nogle gange kræver det en særlig indsats at gøre opmærksom på vores tilbud, hvis læsning opleves som svært.

- Vi har i 2018 også gennemført Stjerneby projektet - et samarbejdsprojekt, inspireret af 40-årsjubilæet for opsendelse af rumsonden Voyager. For naturvidenskab er også en vigtig del af vores formidlingsvirksomhed. Man skal forstå verden, videnskaben og teknologien for at kunne navigere godt igennem fremtiden, og derfor har vi også inddraget virtual reality og anden ny teknologi i vores formidlingsarbejde.

- Vestegnens Kulturuge var vi også med i, og her var fokus blandt andet på folks egne fortællinger, deres Hvidovre-historier. For før vi skrev ting ned eller kodede dem i VR, så fortalte vi historier for at forstå verden omkring os. Den slags historier vil vi også gerne styrke som bibliotek.

- Avedøre Bibliotek fyldte rundt med et brag af en fest på en adresse, der også midlertidigt havde huset biblioteket, mens der blev bygget den gang for 40 år siden. Et godt eksempel på tradition og fornyelse i ét.

- Hovedbiblioteket kom igennem et helt år med betjent og ubetjent åbningstid med overvejende positive brugere og i uge 50 blev der sat nye reoler op, der både giver bedre overblik på tværs af rummet – en væsentlig egenskab, når der er åbent uden personale – og giver nye formidlingsmuligheder.

- Historier, viden, kultur, litteratur og de gode rum er stadig forudsætningen for det gode bibliotek, og menneskerne er stadig dem, der får det til at leve. Både det vi kender, og det nye, slutter Rebekka Kinimond Carlson.

menu
menu