2.328 bløde isbjørnebamser til de yngste patienter på Hvidovre Hospital

2.328 bløde isbjørnebamser til de yngste patienter på Hvidovre Hospital

Hospitalsstuer, fremmede i hvide kitler og nåle gør de fleste børn utrygge, når de er indlagt. Derfor har TrygFonden siden 2007 uddelt krammebamser til de yngste patienter for at trøste og berolige.

Når børn skal undersøges og behandles på hospitalet, er det ikke unormalt, at de bliver utrygge over det, som skal ske. Men læger og sygeplejersker har fundet ud af, at en blød bamse kan berolige barnet og vinde deres tillid. Bamsen trøster barnet og bliver en tryg ven, som børnene kan dele oplevelsen med.

Bamserne får også forbinding på

Bamserne hedder Thea og Theo, og de har et armbånd på med deres navn lige som børnene. Bamserne er med i alt, hvad der sker, og hvis barnet skal have forbinding på eller have lagt drop, så får bamserne gjort det først, så børnene kan se, at det ikke er så slemt.

Siden 2007 har TrygFonden doneret knap 750.000 krammebamser, som bliver uddelt til børn i hele landet på hospitaler og specialklinikker.

Bamserne hjælper også forældrene

Det er ikke kun børnene, der finder tryghed i bamserne – det gør forældrene også. Når de ser barnet knytte sig til bamsen, og fokus fra det ubehagelige bliver flyttet, så slapper de også af. TrygFonden får mange hilsner fra forældre, der fortæller, at bamserne har hjulpet deres børn igennem mødet med hospitalet.

- Det er meget rørende at høre, hvordan krammebamserne hjælper børnene og deres forældre igennem en svær oplevelse, fortæller Galina Plesner, projektchef i TrygFonden og fortsætter:

- For børnene betyder det meget, at de kunne give bamsen et kram og fortælle den, hvis de var kede af det, mens de var på hospitalet. Derfor bliver bamserne hurtigt børnenes yndlingsbamse og en tro følgesvend, og det fortsætter lang tid efter, at de kommer hjem fra hospitalet.

menu
menu