4,3 mio. kr. findes på kultur og fritid

4,3 mio. kr. findes på kultur og fritid

Bibliotekerne, Forstadsmuseet og aftenskolerne rammes i årets budget. Ingen af dem dog med mere end 670.000kr.

Samlet kommer Kultur- og fritidsområdet til at stå for en besparelse på 4,38 mio. kr. Det er således mange bække små, der giver den samlede effekt.

For bibliotekernes betyder en besparelse på 670.000 kr., at der vil være færre aktiviteter, færre nye materialer og mindre personale. For Forstadsmuseet betyder en besparelse på 130.000 kr. mindre forskning men til gengæld flere indtægtsgivende aktiviteter. Og for Hvidovres aftenskoler betyder en besparelse på 500.000 kr., at aftenskolerne skal tilpasse deres tilbud til en mindre økonomi.

Dertil kommer en række mindre besparelser, der kan betegnes som lavhængende frugter, idet de findes f.eks. ophørte lejemål, tilpasning af bygninger og besparelser, der tidligere har været iværksat. Flere steder vil besparelserne dog også kunne mærkes konkret for medarbejdere og brugere. Det gælder f.eks. de kommunale idrætscentre.

- Forslaget berører foreningerne og de øvrige brugere, der vil opleve forslaget som en serviceændring, lyder det i beskrivelsen af besparelsen.

menu
menu