75 ÅR

75 ÅR

På mandag den 9. december kan en meget initiativrig og aktiv Hvidovreborger, Lisa Kjær, fejre 75 års fødselsdag.

Blandt hendes mange gøremål og interesser kan nævnes, kunstkonsulent, kurator, billedkunstlærer, kunstner, foredragsholder, formand for bestyrelsen i Living Culture og LK-Kultur, guide og rejseleder på utallige rejser i det meste af verden, fra Grønland til Cap Horn, fra Japan til Galapagos, samt utallige kunstrejser i alle dele af Danmark, hvor fokus har været på god kunst, smuk natur og gastronomi.

Fødselaren er tidligere ledende lægesekretær på Hvidovre Hospital, merkonom i personaleadministration, i en årrække tillidsrepræsentant for de ledende lægesekretærer og repræsentant for lægesekretærerne i pensionskassen PKA.

Hun oprettede hospitalets kunstforening i 1987, som blev en af landets største på en enkelt arbejdsplads med ca. 1000 medlemmer og hvert år udkom med et stort program med foredrag, udflugter og museumsbesøg, og hver måned en ny udstilling i Hospitalets vandrehal og udsmykning af patientstuerne, - et arbejde hun stadig varetager som konsulent og kasserer. Hun var formand for kunstforeningen i 25 år, hvorefter hun valgte at hellige sig andre opgaver.

Lisa Kjær har desuden medvirket til oprettelsen af et Selvhjælpscenter for Kræftpatienter, hvor var hun medlem af bestyrelsen og var kursusleder og underviste i kunstterapi i en årrække. Hun har i en årrække været er med Hvidovre Kulturråd, medlem af kunstudvalget ved Avedøre Kirke, tidligere medlem af Hvidovre Kunstforenings bestyrelsen, og skolebestyrelsen på Rygårds Skole og Frydenhøjskolen.

menu
menu