7.c vandt Klimaudfordringen

7.c vandt Klimaudfordringen

Fire drenge fra Risbjergskolen vandt Klimaudfordringen for idé til, hvordan supermarkeder kan dele ud af overskudsvarer

En idé til, hvordan man kan undgå madspild, sikrede fire drenge fra 7.c på Risbjergskolen 1. pladsen i Hvidovre Kommunes klimaudfordring.

Drengene vandt for deres idé om at lave hjemmesiden FoodSavers.dk, hvor supermarkeder kan vise, hvilke varer de har i overskud, fordi de enten ikke kan sælges eller er tæt på udløbsdatoen. Varerne skal herefter tilbydes til steder, hvor der bliver lavet mad til udsatte mennesker, og transporten af overskudsmaden skal ungarbejdere stå for.

Idéen fik førstepladsen i Klimaudfordringen, fordi den var gennemtænkt og på en gang bidrager til økonomisk, social og miljømæssig bæredygtighed.

Klimaudfordringen er arrangeret af Hvidovre Kommunes klimaambassadørordning, og blev afviklet i sidste uge på Avedøre Bibliotek. Foruden Risbjergsskolen, deltog 7. klasser fra Engstrandskolen og Gungehusskolen.

Klima på skemaet

Årets klimaudfordring blev afviklet i samarbejde med Klimaambassaden, der er tænketanken CONCITO’s undervisningsplatform for børn og unge. Klimaambassaden arbejder for at sætte klima og bæredygtighed på skoleskemaet og har gennem tiden uddannet omkring 700 frivillige klimaambassadører, som tager ud på landets folkeskoler, erhvervsuddannelser og gymnasier med klimarelaterede oplæg og workshops. Klimaambassaden deltog i juryen sammen med fagmedarbejdere fra Hvidovre Kommune.

Temaet for Klimaudfordringen var “FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling” med særligt fokus på mål 12 om ansvarligt forbrug og produktion.

Før eleverne gik i gang med at dagens udfordring, fik de således en introduktion til FN’s verdensmål og bæredygtig udvikling. Blandt andet fik de undervisning i, hvornår noget er bæredygtigt og vigtigheden af, at verdens lande samarbejder. Eleverne havde så efterfølgende to timer til at løse opgaven, der skulle illustreres kreativt ved hjælp af smartphones, plancher eller modeller. 2. pladsen fik en gruppe elever fra Engstrandskolen for deres idé 'Elektronikspanden', en beholder til elektronik, der skal placeret ved f.eks. Frihedens Butikscenter, hvor borgerne så kan aflevere deres elektronik til genbrug. 3. pladsen fik en gruppe elever fra Risbjergskolens 7.a for idéen “Madskabet” - et skab, hvor naboer kan dele madvarer og på den måde bekæmpe madspild og styrke naboskabet. Vinderne af førstepræmien på 3.000 kr. til klassekassen fik overrakt præmien af formand for Børne- og Undervisningsudvalget Kenneth F. Christensen.

red

Eleverne tog klimaudfordringen alvorligt og kom med mange spændende bud på en bæredygtig udvikling.

Eleverne tog klimaudfordringen alvorligt og kom med mange spændende bud på en bæredygtig udvikling.

Klimaudfordringen på skolen.

Klimaudfordringen på skolen.

menu
menu