Ærgerligt, for HIF spillede klart bedst

Ærgerligt, for HIF spillede klart bedst

HIF kunne have sikret sig et forspring i 1. halvleg, men et hurtigt kontraangreb gav nederlag

FODBOLD: Drømmen havde været sejr over Skive og Vejle og måske et enkelt point mod Esbjerg, som man slog på udebane efter en flot præstation. Sådan gik det som bekendt ikke for Hvidovre, der står tilbage med 0 point og en pokal-exit efter tre kampe på en uge.

Frekvensen af kampe må siges at være en del af forklaringen på at det ikke blev til en bedre pointmæssig afslutning på sæsonen. Det var et tydeligt slidt Hvidovre-mandskab der gik på banen i årets sidste kamp mod Esbjerg i søndags, men alligevel ydede en indsats, og i perioder spillede bedre fodbold end det jyske tophold og oprykningsfavorit.

Træner Per Frandsen måtte igen undvære Oscar Buch, der grundet skader var helt ude af truppen. Til gengæld var Hakan Redzep tilbage på bænken, men altmuligmanen der scorede i det omvendte opgør, kom ind i 2. halvleg, men var langt fra i den form man så i foråret.

Positivt var det af Mikkel Nøhr igen var at finde i startopstillingen, og selvom det ikke blev til så mange chancer, knoklede den lille kant sig igennem hele opgøret, og formåede også at støtte forsvaret.

Store chancer i starten

Men det var ikke kun Nøhr der arbejdede stenhårdt for at skabe endnu en overraskelse mod vestjyderne. Hvidovre præsterede nemlig en god start på kampen og fik lagt et pres mod Esbjergs mål, og inden for det første kvarter skulle Hvidovre da også have været foran mindst 1-0, bl.a. da Tobias Thomsen fik erobret bolden og Hvidovre fastholdt angrebet, og bolden endte hos Kim Aabech. Han stod helt fri på kanten af det lille felt, men den ellers så træfsikre Aabech sparkede bolden forbi mål, – en chance som teknikeren ellers scorer på ni ud af 10 gange.

På midtbanen lå Magnus Westergaard og ragede alting til sig, han var hele tiden spilbar i mellemrummet og det var med til at skabe chancer. Og en stor chance fik han selv efter 14 minutter, da han kørte flot frem med bolden, men afslutningen til hans venstreben gik lige forbi stolpen.

Efter tyve minutter blev Mikkel Nøhr nedlagt et godt sted på kanten af feltet. Her tog Magnus Fredslund chancen, men sparkede lige på keeperen, der satte spillet hurtigt i gang, og HIF’s ellers så solide markering svigtende et øjeblik, så finske Joni Kauko kunne sende Esbjergs første chance ind i kassen via stolpen, en kæmpe mavepuster for Hvidovre.

De sidste tyve minutter af halvlegen så HIF’erne trætte og lidt opgivende ud og lignede et hold der havde brug for at komme til pause.

Efter pausen var det også et Hvidovre mandskab der kom ud med ny energi og kampbilledet stod igen på, at Hvidovre var på bolden og energisk forsøgte at bryde igennem en stærk Esbjerg-defensiv. Tegningen var der bestemt, men slutproduktet i form af store chancer/mål udeblev, desværre.

Gæsterne spillede klogt og lukkede Hvidovres muligheder for omstillinger i form af en masse frispark, og hele tiden var der opbakning på, så Hvidovre sjældent kom i overtal. Mod slutningen satsede Hvidovre og fik flere hjørne- og frisparksmuligheder, men heldet – eller måske idéerne – var ikke med det hårdtprøvede Hvidovre-mandskab, der måtte slutte sæsonen af med et 0-1 nederlag.

Nu venter der så spillerne en velfortjent pause på 14 dage inden den korte opstart til det vigtige forår går i gang.

Hvidovre overvintrer på 9. pladsen med to point op til 6. pladsen, og vigtigt! – hele seks point ned til Kolding på 11. pladsen. Der resterer seks kampe i grundspillet inden Hvidovre enten skal spille oprykningsspil eller nedrykningsspil.

ka-ma

menu
menu