Aftenmøde for læsekredse

Aftenmøde for læsekredse

Kom med når Hvidovres biblioteker afholder netværks- og inspirationsaften for lokale læsekredse onsdag den 28. august

Et af de mest populære bibliotekstilbud, over hele landet, er stadigvæk de gode gamle læsekredse, hvor en gruppe lånere mødes for at diskutere en bog, som de har læst på forhånd.

Det kommer der nemlig en masse gode samtaler og diskussioner ud af, og oftest er det til og med en givende snak, hvad enten man har kunnet lide bogen eller ej. Men i ny og næ kan det også være spændende at møde læsekredsmedlemmer på tværs af kommunens læseklubber. Det kan desuden være interessant at høre, om samtalen omkring bogen kan gribes an på en anden måde, end man plejer. Af samme grund inviterer Hvidovrebibliotekerne til en netværksaften for de allerede eksisterende læsekredse i kommunen og evt. kommende medlemmer, der er nysgerrige efter at vide mere om konceptet.

Spændende oplæg og inspiration

Denne aften kan man opleve cand.phil og dramaturg Birgitte Hesselaa til et oplæg om netop kunsten at få snakken til at glide, og hvordan man fornyer denne, så man blandt andet tilegner sig nye indfaldsvinkler til det at diskutere litteratur. For hvis man sidder med en bog på 500 sider, hvor skal man i så fald starte og slutte? Og hvordan sikrer man, at alle kommer til orde og får en positiv oplevelse?

- Efter Birgitte Hesselaas oplæg skal vi fokusere lidt mere på selve litteraturen, som læses i klubberne. Vi har nemlig inviteret litteraturhistoriker Erik Skyum-Nielsen til at berette om nogle af sit livs store læseoplevelser. Og det er naturligvis vores håb, at I finder inspiration til at sammensætte efterårets program og finde de titler, som I skal kaste jer over i jeres klub, lyder det fra biblioteket.

- Denne netværks- og inspirationsaften for lokale læsekredse foregår onsdag den 28. august kl. 19.00 til 21.30 på Hvidovre Hovedbibliotek. Arrangementet er helt gratis at deltage i, så hvis det er noget for jer, er det bare at møde op. Selvom du endnu ikke er med i nogen læsekreds, er du meget velkommen til at deltage alligevel. For måske finder du en klub, der lige netop passer dig, eller får lyst til at starte din helt egen?

menu
menu