Aldrig mere en Krystalnat

Aldrig mere en Krystalnat

”Truer højrenational terror i dag?” - oplæg ved René Karpantschof på Rytterskolen

Natten mellem den 9. og 10. november 1938 gik nazisterne til angreb på jødernes hjem, synagoger, forretninger og kirkegårde. Aktionen markerede en optrapning af den systematiske forfølgelese af jøder, kommunister, romaer, handicappede, seksuelle minoriteter og andre, der ikke passede ind i nazisternes højrenationale verdensbillede. Omkring 20.000 jøder blev arresteret og sendt i kz-lejre denne nat.

2. verdenskrig var en realitet.

I Hvidovre har vi tradition for at mindes Krystalnatten. Således også i år, hvor valgforbundet Radikale Venstre, SF, Alternativet og Enhedslisten, sætter fokus på radikaliseringen, som den kommer til udtryk forskellige steder i verden. Det finder sted på lørdag den 9. november kl. 15.00 i Rytterskolen.

- Vi har haft et Folketingsvalg, hvor højreradikale politikere under valgkampen har givet udtryk for hadske holdninger, vi for nogle år siden anså for helt uantagelige. Det understreger nødvendigheden af at sige fra, så historien ikke gentager sig, lyder det fra arrangørerene.

René Karpantschof, der er historiker, forfatter og samfundsdebattør, har forsket i international terror og politisk radikalisering. Som optakt til sit foredrag på Rytterskolen den 9. november, udtaler han:

- Inden for de sidste få år er flere lande i Europa, Nordamerika og New Zealand blevet ramt af højre-nationalistisk motiverede drab på politiske modstandere og massakrer på muslimer, jøder og sorte. Hvad er det et udtryk for? Og risikerer den ofte hårde danske os-mod-dem debat at opildne til lignende terror herhjemme?...

- Mød op og bland dig i den helt nødvendige debat om, hvordan vi modvirker, at historien kommer til at gentage sig, lyder opfordringen fra arrangørerne.

- Efter foredraget tænder vi fakler og går til mindesmærket for faldne i 2. verdenskrig.

Arrangementet er gratis, og der serveres en kop kaffe/the.

René Karpantschof.

René Karpantschof.

menu
menu