Aldrig mere en Krystalnat

Aldrig mere en Krystalnat

Radikale Venstre, Enhedslisten og SF afholder foredragsarrangement og fakkeloptog ved Rytterskolen på tirsdag den 9. november

Natten mellem den 9. og 10. november 1938 gik nazisterne til angreb på jødernes hjem, synagoger, forretninger og kirkegårde. Aktionen markerede en optrapning af den systematiske forfølgelse af jøder, kommunister, romaer, handicappede, seksuelle minoriteter og andre, der ikke passede ind i nazisternes højrenationale verdensbillede. Omkring 20.000 jøder blev arresteret og sendt i kz-lejre denne nat.

I Hvidovre er det en fast tradition at mindes Krystalnatten, i år sker det igen i et samarbejde mellem Radikale Venstre, Enhedslisten og SF - Socialistisk Folkeparti. Det sker ved et arrangement tirsdag den 9. november på Rytterskolen fra kl. 19-21.

Mennesker bliver stadig undertrykt og udsat for chikane på grund af deres religion, seksualitet, politiske tilhørsforhold eller deres hudfarve. Det sker i Danmark, og der sker andre steder i verden, ofte i et omfang, så det kan være nødvendigt at flygte fra det.

Said Noor Nabil er flygtet fra Afghanistan, bor nu i Hvidovre med sine to børn, og arbejder som boligsocial medarbejder. Said har arbejdet som journalist på sin egen avis, og været aktiv debattør. Han vil på aftenen fortælle om den kamp, han stadig deltager i, for et friere Afghanistan.

Den anden oplægsholder er Fadi Alghazali som er flygtede fra Syrien og bor nu i Hvidovre med sin kone og 3 børn. Han er uddannet læge og har arbejdet på hospitalet under krigen i Syrien. I dag er han i turnus i Danmark for at kunne bruge sin uddannelse.

Efter oplæg og debat tænder man fakler og går til mindesmærket for faldne i 2. verdenskrig.

Arrangementet er gratis. Der serveres en kop kaffe/the.

menu
menu