Amatørteater-festival i Hvidovre og Glostrup

Amatørteater-festival i Hvidovre og Glostrup

Ti forestillinger på tre dage, - et spændende puslespil for arrangørerne

I samarbejde med DATS er Hvidovre Amatørscene og Glostrup Amatør Scene værter for dette års udgave af DATS festivalen, der finder sted i Hvidovre og Glostrup. Festivalen løber af stablen den 24. til 26. maj, og er støttet af begge kommuner.

Syvogtredive frivillige, ti forestillinger fordelt på tre dage i to kommuner. Det er noget af et puslespil, der skal gå op for arrangørerne. Når festivalen åbner fredag eftermiddag vil det således være kulminationen af mange måneders hårdt arbejde, hvor alt fra frivillige og festivalprogram til mad og drikke skal koordineres og passe sammen som brikker i et stort logistisk puslespil. Teatergrupperne kommer fra flere dele af landet, for at spille deres forestillinger for et forhåbentligt tændt festivalpublikum.

For begge værtsscener har det stor betydning, at lægge byer til festivalen: - Det er en fantastisk mulighed for, at vores amatørscener bliver endnu mere kendte, både på landsplan, men også i lokalsamfundet, siger formand for Hvidovre Amatørscene Erik Brouer og tilføjer, at det er en stor opgave for medlemmerne af de to scener, der skal løftes. De skal nemlig være frivillige hjælpere en hel weekend for cirka 130 deltagere.

- Men vi glæder os til at vise, hvad vi kan på det område også, tilføjer Brouer.

Bred vifte af forestillinger

I løbet af festivalens godt tre dage kan man opleve alt fra mildt vanvid og høj komik når Teatret Drakomir fra Ribe kommer med “Pinters samlede sketches”, over Frederiksberg Teater med Christian Lollikes “Det Normale Liv” til autentiske fortællinger fra selvrealiseringens slagmark i Tårnby Teaters ungdomsforestilling “Bare mig selv”.

Festivalen bliver til med stor hjælp fra Hvidovre kommune og Glostrup kommune, der udover at yde økonomisk støtte til festivalen, også stiller flere lokationer til rådighed i begge kommuner. Derudover har Teater Vestvolden i Hvidovre og Glostrup Bio stillet scener til rådighed for de tilrejsende amatørscener.

Dobbelt værtskab

Når kalenderen rammer på næste fredag den 24. maj er det lang tids arbejde, der skal gå op i en højere enhed for den arbejdsgruppe, der har stået i spidsen for planlægningen sammen med repræsentanter fra DATS. Og det er første gang i festivalens historie, at to amatørscener har slået sig sammen om værtsskabet.

- Heldigvis har vi et fremragende samarbejde med Hvidovre Amatørscene, bemærker formand for Glostrup Amatør Scene (GAS) Dorthe Holm. De to foreningsformænd glæder sig over et styrket samarbejde mellem de to scener, der har været venskabsscener gennem længere tid. For GAS er det faktisk anden gang, at man prøver kræfter med at arrangere en større begivenhed. Dorthe fortæller, at der blandt nogle medlemmer af GAS stadig bliver talt om dengang i begyndelsen af firserne, da scenen var vært for et lignende arrangement, der blev kaldt “Indtag en by i fest og glæde”.

- Når vi hører ældre medlemmer tale om fire fantastiske dage med teater, musik, gøgl og anden underholdning, så kan man kun blive inspireret til at gå i gang med at arrangere en DATS-festival...

Spørger man Erik og Dorthe hvad de glæder sig mest til på festivalen, er det både at se et godt tilrettelagt og gennemført program med fantastiske forestillinger, men også den særlige festivalstemning, der stort set altid hersker på en DATS festival. I særlig grad er der én ting, som begge glæder sig til:

- Vi håber på, at få tid til at netværke med andre scener, udveksle ideer og få ny inspiration, hvilket jeg synes man går hjem med fra enhver festival, lyder det fra Erik, mens Dorthe tilføjer:

- Det at møde gamle og måske kommende venner med samme store teaterinteresse som hende selv og betyder rigtig meget for hendes festivaloplevelse. Og så glæder jeg mig til at se nogle gode forestillinger i forskellige genrer...

Der er gratis entré til alle forestillinger.

Programmet, inklusive spillesteder og tidspunkter kan findes på dats.dk, hvor man også kan læse mere om festivalen.

Næste fredag den 24. maj starter 3 dage med Hvidovre og Glostrup teater-festival.

Næste fredag den 24. maj starter 3 dage med Hvidovre og Glostrup teater-festival.

menu
menu