Avedøre Bibliotek elsker kål

Avedøre Bibliotek elsker kål

Spidskål, savojkål, glaskål, broccoli, blomkål, strandkål, rødkål, hvidkål og rosenkål. Dyrket som foder til dyr, og som mad til menneskene gennem årtusinder. I den moderne gastronomi spises nogle kåltyper helt rå men tilbage i 50’erne blev den kogt næsten helt sønder. Og enhver opgang i byernes boligblokke lugtede af kålsuppe på stegeben. Kålen er endda for nylig kommet på UNESCOs liste for verdens immaterielle kulturarv, nemlig i form af koreanernes helt specielle form for fermenteret kål, kimchi

Nyere tids store interesse i menneskekroppen og de vigtige probiotiske bakterier har også rettet et fokus på kål. Kålen har alle dage været kilde til billig og sund kost.

Vi ser på den alsidige plante med stor kærlighed - det er jo vores alles kålturarv.

Hele oktober måned fejrer Avedøre Bibliotek kålen med arrangementer, foredrag, udstillinger, opskrifter og workshops for børn og voksne.

Tirsdag den 2. oktober laver børn fra 8 år KÅLCHIPS på Værkstedet kl. 15.00-17.30 (gratis med tilmelding)

Torsdag den 4. oktober: KÅL UDEN PRUTTER foredrag med inspiration til sund livsstil kl. 19.00-21.00 (billetter 20 kr. kan købes fra den 13. september)

Tirsdag den 23. oktober: KÅLTRYK for børn på Værkstedet kl. 15.00-17.30 (gratis med tilmelding)

Torsdag den 25. oktober: FERMENTERINGSWORKSHOP for voksne med egen køkkenkniv 18.30-21.00 (billetter 50 kr. købes fra den 4. oktober).

menu
menu