Avedøre har det hele

Avedøre har det hele

Avedøre har det hele, men ingen ghetto. Det skrev jeg også på denne plads for to uger siden, men en sandhed kan godt tåle gentagelser. Særlig når ghettoplanen, og de dertilhørende forslag til at nedbryde de såkaldte ghettoer, har kørt som et damptog igennem de landsdækkende medier den seneste tid.

11 år i Avedøre på det private bolig-CV er ikke meget, men dog nok til kende til de mange kvaliteter området har: Der er boligmæssig mangfoldighed med villaer, rækkehuse, lejligheder, andelsboliger og kolonihaver. Der er indkøbsmuligheder, grillbarer, bibliotek, idrætscenter med svømmehal, naturcenter, stadion, togtransport til København på 15 minutter, gadekær, vingård, erhvervsområder og ikke mindst endeløse naturområder.

Især naturområder fylder meget i salgsmaterialet for nye boliger i bydelen. Og det forstår jeg godt. Avedøre er virkelig et smørhul med adgang til skønne naturområder. Ikke bare Vestvolden og Avedøresletten, men nærheden til en rigtig strand i Køge Bugt øger fornøjelsen ved at være bosat i området.

Avedøre har også en beboermæssig mangfoldighed, som bør værdsættes. Børn fra Avedøre kommer ikke til at vokse op i en hvid enklave uden viden om, at der findes mennesker med andre religioner, kulturer, nationaliteter og kulører.

Det lokale gymnasium er også en succes. Godt nok kaldes det flittigt for ghettogymnasium i denne ghettoplan-tid, men virkeligheden er jo, at der er tale om en succeshistorie, fordi det er lykkedes at få de unge med ikke-vestlig baggrund til at tage en ungdomsuddannelse. Så mange af dem går på gymnasiet, at det nu også skal kaldes et problem, som regeringen har en plan for at løse.

Det er sådan set fint nok, at man ønsker at sprede antallet af elever, så sammensætningen bliver mere blandet. Men drop ideologierne og politiske jeg-tror-løsninger og lad dem, der ved noget om det - rektorerne - finde den rette løsning.

menu
menu