Avedøre Villaby plaget af indbrud

Avedøre Villaby plaget af indbrud

Især i sommeren var området ramt af mange indbrud

Fra maj og frem til midten af november har der været 38 indbrud i Avedøre Villaby.

Samlet set er det ikke så mange indbrud, men i juli var der en koncentration på 16 indbrud i området.

- Det er rigtigt, at der har været en periode med en række indbrud, men det er ikke status længere, siger Vicepolitiinspektør Claus Bardeleben til Hvidovre Avis.

Claus Bardeleben uddyber det med, at det trods koncentrationen i juli, ikke er et ekstraordinært højt antal indbrud.

- Det er klart, at hvert indbrud har stor utryghedsskabende effekt. Den følelse kan man ikke tage fra folk, siger Claus Bardeleben.

Hvidovre Avis har været i kontakt med en beboer i området, der selv har haft indbrud i sit hjem, og hun skriver til Hvidovre Avis, at der i hendes hjem ikke bare var tale om et indbrud, men også om hærværk.

- Vi havde et voldsomt indbrud med hærværk i form af, at der var hældt vin ud over hele vores hus. Dette er vist sket for flere i området. Politiet blev tilkaldt, og vi fik efterfølgende en besked i E-Boks fra Vestegnens politi en måned senere, at sagen var lukket, lyder det fra Mette Nyboe.

Tre hærværk

Claus Bardeleben bekræfter, at der var flere hjem, der både var udsat for indbrud og hærværk.

- I tre af forholdene hældte gerningsmændene rødvin ud over hjemmet, og det er klart, at det kan være et modus, som vi kigger på. Vi har således sikret os dna og fingeraftryk, men det er ikke altid, at det giver et resultat med det samme, men måske på sigt, Claus Bardeleben.

Vicepolitiinspektøren kan dog oplyse, at der rent faktisk er foretaget en anholdelse i forbindelse med et andet indbrud. Dog ikke et af dem, hvor der også blev begået hærværk.

- Vi har anholdt én i forbindelse med et indbrud. Vedkommende blev truffet på fersk gerning. Jeg kan ikke sige, hvor indbruddet blev begået, men på baggrund af anholdelsen kunne vi binde fem andre indbrud sammen med gerningsmanden, siger han til Hvidovre Avis.

Typisk i ferien

Fra Københavns Vestegns Politi lyder det endvidere, at langt de fleste indbrud sker i hverdagene og i ferieperioderne. Dermed er der, i følge politiet, god grund til at sikre sin bolig mod indbrud.

- Det er altid en god idé at sikre sit hus. F.eks. med nabohjælp, hvor man fylder hinandens skraldespande, tænder og slukker lys, lader persienner køre op og ned og i øvrigt har gode låse på døre og vinduer, siger Claus Bardeleben.

Han tilføjer, at politiet i hele kredsen er opmærksomme på problematikken, og at indsatsen intensiveres i december måned.key

menu
menu