Bevar det lokale handelsliv - benyt butikkerne i dag

Bevar det lokale handelsliv - benyt butikkerne i dag

Normalt er jeg ikke den, som laver en kommentar i Hvidovre Avis - det har vi dygtige journalister, som tager sig af. Men nu har en ting fået mig til at sætte mig til tasterne og det er det lokale handelsliv i Hvidovre.

Som mange nok allerede ved, så er lokale butikker under pres bl.a. fra den stigende nethandel og den verserende corona krise.

Tilbage i marts måned lukkede statsministeren Danmark ned med opfordringen og ordene - bliv hjemme og køb på nettet. Jeg havde håbet på, at statsministeren med samme kraft have opfordret folk til at skulle gå ud og købe lokalt i forbindelse med genåbningen af landet og selvfølgelige gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt .

Det gjorde hun ikke - eller det turde hun nok ikke - men det vil jeg så gerne gøre.

Nu er der åbnet op for de detailbutikker og restauranter, som har været lagt ned i to måneder - gå nu ud og brug dem - det er vigtigt, at du benytter de lokale butikker, når du skal handle.

Ved at handle lokalt, så sikrer vi alle sammen, at vi har et godt handelsliv i Hvidovre og at vi samtidig bevarer nogle gode arbejdspladser - det vil være godt for den kommende generation, at der stadig vil være lærerpladser i butiksbranchen.

Vi vil vel nødigt se, at Hvidovre bliver en spøgelsesby, hvor mange butikker bliver lavet om til lejligheder og alt handels-liv forsvinder? Så næste gang du sætter dig til tasterne for at bestille varer på nettet (hvor størstedelen ikke bidrager til det danske samfund) - så skal du lige have dette med i tankerne:

- Skulle jeg ikke tage en tur ned i den lokale butik, så jeg er med til at bevare handelslivet og arbejdspladser i Hvidovre - og så samtidig få noget motion?

Muligheden for at se og prøve varerne er der også bedre mulighed for i en fysisk butik - og så er jeg også sikker på, at du får et smil med på vejen!

Skulle det så koste lidt mere end på nettet, så gør det vel ikke noget. Den lokale butik skal gerne have dækning for husleje, varme og personaleudgifter og så skal der vel også være lidt til indehaveren, som også leverer sin del af kagen til Hvidovre Kommune i form af skat.

Når jeg er rundt i Hvidovre og besøger vore annoncører, så hører jeg ofte, at borgerne godt kan finde butikkerne når de skal bruge en gave til banko, et sponsorat til deres forening eller tilskud til deres børns tur med skolen til udlandet, men når de skal handle, så har de svært ved at finde butikkerne.

Det burde ikke være så svært - hvis man fremover også vil have opbakning til disse ting fra de lokale butikker, så bak dem op ved at handle lokalt.

Vis butikkerne, at I er derude, at I lever og at I ønsker at bevare det lokale handels-liv, men gør det med afstand og følg de sundhedsmæssige retningslinjer.

Så.. hvis du vil bevare det lokale handels-liv i fremtiden, så benyt butikkerne i dag.

menu
menu