Biodiversitet skal også være demokratisk

Biodiversitet skal også være demokratisk

Enkeltborger-forslag om biodiversitet på Risbjerggårds Allé, bragt frem af SF, fik ikke medvind af et flertal i kommunalbestyrelsen

Ingen partier eller lister i kommunalbestyrelsen er imod biodiversitet, men et flertal mener dog, at den demokratiske proces også er vigtig, så det ikke er enkeltborgerforslag, der styrer retningen.

Således blev SF's forslag om beplantning af grusbede på Risbjerggårds Allé stemt ned på seneste kommunalbestyrelsesmøde.

- I Socialdemokratiet er vi ligeså interesseret i at sikre biodiversitet, men vi henviser til FN's verdensmål, fordi der er en sammenhæng med det demokratiske grundsæt. Vi mener faktisk, at enkeltpersoner ikke kan "overrule" naboer. Det sociale kit er vigtigt, for at det (biodiversitet, red.) bliver vedvarende og forankret i lokalsamfundet, og ikke bliver til politiske enkeltsager. Så af respekt for det der foregår i fagudvalget, mener vi, at vi skal servere projektet i den sammenhæng, hvor det er født. Men vi håber da, at flere fra grundejerforening er blevet inspireret og kan gå sammen om at stille forslaget, sagde Anders Liltorp (A).

Enige i udvalg

Det konkrete forslag om beplantning af grusbede på Risbjerggårds Allé blev i marts behandlet i Teknik- og Miljøudvalget (TMU), hvor udvalget besluttede, hvordan pengene fra Den Grønne Pulje skulle fordeles.

Medlemsforslaget fra SF fik således også TMU-udvalgsmedlem Gert Krogstad-Nielsen (Hvidovrelisten) til at undre sig.

- Jeg synes faktisk, vi har behandlet de indkomne forslag grundigt - og vi har rent faktisk bevilget midler til biodiversitet og klima for i alt 218.000kr. Vi er kommet rigtig vidt omkring. Så jeg synes, at vi skal vænne os til, at når vi har behandlet noget i et udvalg, og vi var enige om det, så er det undergravende, at vi skal møde sådan nogle medlemsforslag - uanset hvor sympatisk det er, sagde Gert Krogstad-Nielsen.

Også Venstres Charlotte Munch var enig i den tidligere behandling af forslaget i Teknik- og Miljøudvalget.

- Vi er ikke imod forslaget, men det er ikke fair over for andre borgere, at de bliver overrulet af, at man som parti tager et enkeltmandsforslag videre, sagde hun.

Fra SF's side var der forståelse for efterlysningen af, at forslaget burde være udtryk for flere end en enkelt borgers ønske.

- Det ville selvfølgelig være mega fedt, hvis hele grundejerforeningen havde bakket op om forslaget. Det kræver nok lidt mere benarbejde af forslagsstilleren, sagde Anders Wolf Andresen (F).

red

menu
menu