Bog om anbringelser

Bog om anbringelser

Ny bog om døgninstitutioner blev lanceret fredag på Hvidborg.

"Døgninstitutioner gentænkt" hedder en ny bog, som handler om det arbejde, Hvidovre Kommune over en årrække har gjort med at ændre praksis i forhold til anbringelser af børn og unge.

Bogen er skrevet af organisationspsykolog og Ph.D. Andreas Granhof Juhl sammen med ledere og konsulenter på børne- og ungeområdet i Hvidovre Kommune og blev fredag d. 7. juni præsenteret ved en reception på behandlingshjemmet Hvidborg.

Børne- og velfærdsdirektør Susan Bjerregaard bød velkommen og fortalte om baggrunden for bogen:

- Vi tror på, at det ofte er bedst for barnet eller den unge at blive i de vante omgivelser - med skolen, kammeraterne og familien i nærheden, og der sker i dag flere anbringelser i plejefamilier, mens færre sker på institution.

- Tilbagemeldingen fra familierne omkring omlægningen af vores indsatser er, at det giver mening for dem. Forældrene bliver mødt af et personale, som tager udgangspunkt i, at det er dem, der kender deres børn bedst, og at de er vigtige samarbejdspartnere for pædagogerne.

I bogen kan man bl.a. læse om, hvordan døgninstitutionerne Hvidborg og Porten er blevet gentænkt i forhold til institutionernes ændrede rammer, samarbejdet med resten af kommunen, den ændrede pædagogiske praksis og forandringsprocessen.

Deltagerne på dagen talte udover Susan Bjerregaard formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Kenneth F. Christensen, repræsentanter fra Socialstyrelsen og foreninger indenfor området samt medarbejdere og ledere fra kommunens børne- og ungeområde.

Bogen "Døgninstitutioner gentænkt" er udgivet på forlaget Granhof & Juhl og kan købes for 250 kr. Alt overskud fra salget går til institutionerne.

menu
menu