Boligministerens besøg i Stationsbyen

Boligministerens besøg i Stationsbyen

Boligminister Kaare Dybvad Bek blev på en rundvisning i Avedøre Stationsby klogere på, hvad Hvidovre Kommune har gjort for at gøre stationsbyen til et godt sted at bo

Boligminister Kaare Dybvad Bek var tirsdag på besøg i Avedøre Stationsby. Her viste Hvidovres borgmester Helle Adelborg rundt og fortalte om, hvordan Avedøre Stationsbyen har udviklet sig i en positiv retning de senere år. Inden rundvisningen havde boligministeren og borgmesteren været på besøg hos Center for Boligsocial Udvikling, der har kontor i Avedøre Stationsby. Her fik de ny viden om de seneste tendenser på det boligsociale område fra det landsdækkende videnscenter.

Borgmester Helle Adelborg er glad for, at boligminister Kaare Dybvad Bek lagde vejen forbi Avedøre Stationsby.

- Det var en rigtig god lejlighed til at få fortalt boligministeren om, hvordan vi har gjort her i Hvidovre i forhold til at gøre Avedøre Stationsby til et godt sted at bo. Stationsbyen er et område, der består af mange engagerede, åbne og rare mennesker og ildsjæle, som virkelig brænder for fællesskabet og det gode liv i området. I slutningen af halvfemserne fik Stationsbyen et omfattende kvarterløft, bl.a. renovering, byfornyelse og forskellige kulturtiltag, og det satte skub på den gode udvikling, som stadig er i gang. Her spiller engagementet og ressourcerne fra både boligselskaberne, afdelingsbestyrelser, beboere, kommunen, politiet og andre lokale aktører en stor rolle, siger Helle Adelborg, der også tror, at boligministeren og regeringen kan bruge nogle af erfaringerne fra Avedøre Stationsby i deres nationale boligpolitik.

Boligministeren fik masser af viden og erfaringer med hjem fra sit besøg i Avedøre.

- I regeringen ønsker vi at skabe flere gode boliger, som er til at betale for borgere, der ikke lever på samfundets solside, men som boligminister er jeg også optaget af at bevare de billige boliger, som vi har i forvejen. Det kræver en aktiv indsats at undgå, at almene boligforeninger bliver socialt udsatte, og det har Hvidovre Kommune haft stor succes med i Avedøre Stationsby. Derfor er det inspirerende at se, hvordan kommunen er lykkedes med at forhindre, at bydelen ikke har udviklet sig til at blive et udsat område, og de erfaringer håber jeg, at vi kan udbrede til andre lignende almene boligområder rundt om i landet, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Boligminister

Boligminister

menu
menu