Borger har ret til at få pudset vinduer

Borger har ret til at få pudset vinduer

Kan man pga. funktionsnedsættelse ikke selv pudse sine vinduer indvendigt, har man ret til praktisk hjælp til at få det gjort.

Det fastslår Ankestyrelsen i en afgørelse, hvor en Hvidovreborger ellers havde fået afslag fra Hvidovre Kommune til hjælp til vinduespudsning.

– Vi lægger vægt på, at kommunen ikke alene på baggrund af manglende sundhedsskadelige forhold ved manglende vinduespudsning kan give afslag på en bevilling af praktisk hjælp. Vinduespudsning er en tilbagevendende nødvendig praktisk opgave i hjemmet, lyder det blandt andet i Ankestyrelsens afgørelse.

Hvidovre Kommune havde ellers tidligere bevilget såkaldt ”merudgifter til håndsrækninger til pudsning af vinduer indvendigt”. Ved gennemgang af denne ”håndsrækning” blev hjælpen til vinduespudsning imidlertid stoppet og kommunen henviste i stedet til, at der skulle søges om praktisk hjælp til vinduespudsningen. Den ansøgning blev der dog givet afslag på. Således må Hvidovre Kommune efter nogle skrivebordsøvelser altså alligevel tildele hjælp til vinduespudsning.

menu
menu