Borger om byggesag:

Borger om byggesag:

- Det er håbløst...

Det har for ejerne af et Phønixhus på Brostykkevej vist sig at være lidt af en ørkenvandring at få opdateret og godkendt tegninger, tilbygninger og øvrige forandringer af deres hus. Ægteparret havde ellers planlagt, at huset for længst skulle være solgt.

- Jeg var ikke gået på pension, hvis jeg havde vidst, at det ville tage så lang tid at få godkendt det her, siger Tine Nørregaard, der har henvendt sig til Hvidovre Avis.

Hun og hendes mand besluttede i foråret, at de ville sælge deres hus, for at flytte ud af kommunen og tættere på deres søn. Først ville ægteparret bare lige sikre sig, at huset på alle måder var godkendt og klar til salg. En formsag, troede de, da de startede deres kommunikation med Hvidovre Kommunes byggesagsafdeling i maj.

- Vi vil bare gerne have, at tingene er i orden, inden vi sælger huset, siger Tine Nørregaard.

Bryggers, udestue og garage

Familien købte selv huset i 2003 og igennem årene er der blevet bygget til og om på huset. Bryggers blev bygget på et eksisterende fundament, og garagen, der ligger i bunden af grunden ud mod Sognegårds Allé blev forstørret. Selve huset fik også en overdækket udestue.

Da familien Nørregaard første gang kontaktede byggesagsafdelingen var de derfor ikke overraskede over, at der var nogle ting, der skulle ændres.

- Vores bryggers måtte ikke hedde bryggers, men derimod teknikrum. Min mand ringede faktisk til kommunen og fik at vide, at det var lige meget, om det hed teknikrum eller udhus, så vi kaldte det teknikrum på de nye tegninger, som vi i øvrigt har fået et arkitektfirma til at udarbejde, fortæller Tine Nørregaard.

Dermed skulle den sag være klaret, tænkte familien. Men så let skulle det alligevel ikke gå.

- Efter to måneder får vi at vide, at det ikke må hedde teknikrum alligevel, men derimod udhus. Og så var det som om, at vores sag røg nederst i bunken igen, siger Tine Nørregaard.

Venter stadig

Familien Nørregren får derefter deres arkitekter til at udarbejde nye tegninger, og døre i det tidligere bryggers/teknikrum blev blændet, så udhuset kunne godkendes af kommunen.

Ventetiden er dog ikke overstået. Faktisk har familien Nørregaard ventet siden den 17. juli, hvor de, ifølge Tine Nørregaard, ellers fik en melding om, at de ville få svar inden fire uger.

- Vi troede, at det var en simpel sag, men nu kan hele vores eksistensgrundlag gå hen og falde på gulvet. I sidste ende kan vi ende med en tvangsauktion. Det er håbløst, siger Tine Nørregaard.

Det kan jo også være, at jeres udhus og garage simpelthen må rives ned, hvis kommunen ikke kan godkende det?

- Ja, det kan da godt være - og så gør vi det. Men så kunne de have sagt det for længe siden, siger Tine Nørregaard.

Tine Nørregaard tilføjer, at hun gerne vil betale for byggesagsbehandlingen, som det netop er besluttet med dette års budget.

- Jeg vil da gerne betale for det. Hvis det ellers betyder, at kommunen så vender tilbage, slutter hun.

key

menu
menu