Borgere i Hvidovre Kommune kan nu sende hilsner til flygtningebørn i Danmark

Borgere i Hvidovre Kommune kan nu sende hilsner til flygtningebørn i Danmark

Det kan være hårdt at være barn på et asylcenter, især når flygtningedebatten raser. Nu har borgere i Hvidovre Kommune mulighed for at sende en opmuntrende hilsen til flygtningebørn på danske asylcentre

- Børn har ret til at føle sig trygge og skal ikke føle sig som gidsler i de voksnes flygtningedebat, så klart lyder budskabet fra Red Barnet Ungdoms generalsekretær Camilla Burgwald.

Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Hvidovre Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til flygtningebørn bosat på Center Sjælsmark, Sandholm, Jelling og fem andre danske asylcentre.

- Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om det vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt, siger Camilla Burgwald.

Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor danskerne kan sende venlige beskeder til børnene, så de bliver bevidste om, at der er mange danskere, ønsker dem det bedste, uanset hvor lang tid børnene skal befinde sig i Danmark.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt familierne skal have opholdstilladelse eller ej. Vores mål er, at få børn, der har mistet alt, til at føle sig velkommen i den periode, de skal være i Danmark. Det gælder uanset, om de skal være her i kort tid eller permanent. Alle børn fortjener nemlig at føle sig trygge og ønskede, siger Camilla Burgwald.

Frivillige sender hilsnerne videre

I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre. Red Barnet Ungdom arrangerer i forvejen børneklubber på asylcentrene, hvor børnene får lov til at lege og komme på udflugter, så de får et afbræk fra hverdagen.

Det er op til den enkelte gruppe af frivillige i børneklubberne, hvordan de vil overrække de mange opmuntrende ord og beskeder, men flere frivilliggrupper har allerede planer om at lave collager eller pynt af hilsnerne sammen med børnene.

- Vores unge frivillige er meget kreative, så der bliver spændende at se, hvordan de vil præsentere de mange hilsner fra danskerne. Vi håber, at børnene bliver meget glade for danskernes opmuntrende ord, siger Camilla Burgwald.

Flere kendte har allerede meldt sig

Sangeren Wafande, skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen og tv-værten Pelle Hvenegaard er blandt de kendte danskere, der allerede nu har valgt at sende opmuntrende ord til børnene. Wafande valgte at sende en videohilsen fra sminkerummet på børnetalentshowet Voice Junior, hvor han er vært. I sin videohilsen fik han selskab af sine medværter, sangerne Mette Lindberg og Joey Moe, der også sendte positive ord i flygtningebørnenes retning.

Det er nemlig både muligt at sende hilsner til børnene på skrift og video via Red Barnet Ungdoms hjemmeside. Borgere i Hvidovre Kommune og alle andre danskere har mulighed for at sende en hilsen via redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.

menu
menu