Borgerlige kritiserede budget

Borgerlige kritiserede budget

Socialdemokraternes forligsparter Venstre og Konservative blev ikke en del af årets budget, selv om DF havde opfordret dem til at være en del af det

Årets budgetaftale er uden ambitioner, og der manglede et reelt ønske om at gå i budgetsamarbejde med de borgerlige.

Sådan lød det fra Konservative og Venstre, da budgettet i sidste uge blev behandlet og vedtaget af A, O, F og H. Udenfor budgettet står C, V og Ø.

- Vi gav det et forsøg, men vi kunne naturligvis ikke sige ja til et budget, som vi kun delvist kendte og som mangler ambitioner. Budgettet indeholder mange gode ting, men der er også mange ting, der bekymrer os. Det voksenspecialiserede område f.eks. Når det kommer til klimainitiativer er vi stadig i tomgang. I Hvidovre bidrager vi meget begrænset. Det kan vi gøre meget bedre. Eneste lysglimt i mørket er, at der tilføres flere penge til byggesagområdet, lød det blandt andet fra Venstres Torben Nowicki Rasmussen.

Fra Konservative var der ligeledes kritik af budgettet og ikke mindst forundring over, at forligspartierne ikke kunne være en del af budgettet.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at vi var overraskede over sidste års budgetforlig, hvor man valgte at efterlade to konstitueringsparter uden for døren. Det overraskede og skuffede os. Hvis vi skulle ind i varmen skulle vi tiltræde de ting, vi sagde nej til sidste år. Så for os at se, havde man reelt ikke et ønske om at have os med i en aftale, lød det fra Steen Ørskov fra Konservative, der efterfølgende fremlage, hvor Konservative mente, at der kunne spares og bruges penge i det kommunale budget.

- Vi havde gerne set, at man havde brugt penge på skal-opgaver og ikke på kan-opgaver, sagde han blandt andet.

Hverken Venstre eller Konservative fremlagde deres eget budget.

red

menu
menu