Borgerne i Hvidovre cykler med børnene som aldrig før

Borgerne i Hvidovre cykler med børnene som aldrig før

Ladcykler, anhængere og cykelstole er blevet populære hos cyklisterne i Hvidovre. Det seneste år er salget af elcykler med lad og anhængere steget markant. Derfor afholder Fri BikeShop i Hvidovre temadage om emnet

Elmotorer er de seneste år konstant blevet forbedret, og med den udvikling er kvaliteten af ladcykler steget kraftigt. Det har fået rigtig mange borgere i Hvidovre til at løse en del af familiens transportbehov med eksempelvis en ladcykel, som for mange går i stedet for bil nummer to. Frank K. Hansen, der er indehaver af Fri BikeShop på Hvidovrevej 251, har øget salget markant det seneste år, og for ham er der en åbenlys grund til, at ladcyklen er blevet populær.

- Elmotorernes teknologiske udvikling de seneste år har gjort det muligt at producere cykler, der er anvendelige til at transportere børn ved hjælp af enten lad eller anhænger, fortæller han.

Sådan bliver turen sikker

Ifølge cykelfagmanden er der en række gode sikkerhedsmæssige forholdsregler, som alle bør tage. For det første er det altid en god idé at have cykelhjelm på, men derudover skal cyklisten også være opmærksom på at komme helt ned i fart ved sving, da både ladcyklen og anhængeren risikerer at vælte, hvis farten er alt for høj.

- Sliddet er større på en stor cykel, og dermed stiger risikoen for alvorlige skader ved forkert vedligehold. Især skal man være meget opmærksom på de helt billige modeller, hvor bremsernes konstruktion er for dårlig. Generelt skal du vælge hydrauliske skivebremser, når du køber en cykel, der skal transportere flere personer, siger Frank K. Hansen og fortsætter:

- Som altid er cykelhjelm en selvfølgelighed, men der bør også være en fempunktssele til alle på ladet eller i anhængeren. Det er i dag kun et fåtal af produkterne, der tilbyder en ordentlig fastspænding. Men blot fordi noget er lovligt, er det ikke ensbetydende med, at det ikke er farligt eller uhensigtsmæssigt.

Om du skal vælge en ladcykel eller en anhænger, afhænger af forskellige faktorer. Anhængeren er ifølge Frank K. Hansen et oplagt valg til de familier, der ønsker en fleksibel pendlerløsning, hvor eksempelvis begge forældres cykler kan bruges til at transportere børn, men også blot dem selv, hvis de skal på arbejde efter afleveringen. Ladcyklen kan typisk have flere børn med, og mange forældre kan godt lide at have børnene i synsvidde.

Fri BikeShop i Hvidovre afholder løbende temadage om børn og transport hen over sommeren, hvor personalet rådgiver om ladcykler, cykelanhængere og sikker transport af børn.

Anhængeren er et oplagt valg til de familier, der ønsker en fleksibel pendlerløsning, hvor eksempelvis begge forældres cykler kan bruges til at transportere børn, men også blot dem selv, hvis de skal på arbejde efter afleveringen. Foto: PR.

Anhængeren er et oplagt valg til de familier, der ønsker en fleksibel pendlerløsning, hvor eksempelvis begge forældres cykler kan bruges til at transportere børn, men også blot dem selv, hvis de skal på arbejde efter afleveringen. Foto: PR.

menu
menu