Borgmester, der satte sit præg på Hvidovre

Borgmester, der satte sit præg på Hvidovre

På søndag den 15. april kan Hvidovres tidligere borgmester, Britta Christensen, fejre 70 år fødselsdag.

Britta Christensen er født i Nykøbing Falster, men flyttede siden til Hvidovre, hvor hun i 1986 begyndte sin politiske karriere, bl.a. indenfor det lokale børneinstitutionsarbejde og lejerbevægelsen i boligbebyggelsen Friheden. Hun blev valgt til Hvidovre kommunalbestyrelse og i 1988 blev hun formand for social- og sundhedsudvalget. I 1993 afløste hun Inge Larsen som byens borgmester, - et embede, Britta bestred med stor dygtighed indtil 2007, hvor hun måtte melde fra på grund af sygdom.

Nuværende borgmester Helle Adelborg skriver nedenstående lykønskning til sin forgænger:

"Først må jeg ønske Britta Christensen et STORT og hjerteligt tillykke med 70 års dagen på søndag. Jeg håber og ønsker for dig, at du må få en rigtig dejlig dag sammen med dem, som du har valgt at fejre dagen sammen med.

Britta Christensen blev borgmester i februar 1993 og var borgmester, da jeg blev valgt ind i Kommunalbestyrelsen i november 1993. Britta er et dejligt og varmt menneske og en rigtig god veninde, som jeg har den glæde fortsat at se når tiden tillader det.

Britta satte bestemt sine aftryk i byen i hendes borgmestertid – aftryk som vi alle nyder godt af i dag. Flere ting kunne nævnes, men købet af Avedørelejren er ubetinget Brittas største tommelfingeraftryk i Hvidovre. Hun kæmpede for købet af lejren og stod herefter i spidsen for at omdanne Avedørelejren til det fantastiske sted, det er i dag – en oase med bl.a. filmby, cirkusmuseum, Historiens Hus, boliger og daginstitution.

Britta er som ven og partifælle, et menneske jeg gerne søger råd og sparring hos. Hos Britta møder jeg altid et meget loyalt, ærligt, smilende, åbent og et meget rummeligt menneske, og i sit embede som borgmester, var der altid en dør åben for alle byens borgere, når noget særligt lå dem på sinde. Jeg er utrolig glad for al det Britta lærte mig i de 14 år vi samarbejdede i Kommunalbestyrelsen og jeg sætter i dag stor pris på vores venskab", slutter Helle Adelborg.

Dagen fejres privat med familie og de nærmeste venner.

menu
menu