Borgmester skal give håndtryk til nye statsborgere

Borgmester skal give håndtryk til nye statsborgere

Borgere i Hvidovre kommune der ansøger om dansk statsborgerskab, vil fra december 2019, skulle give hånd til kommunens borgmester

Et flertal i Folketinget har besluttet, at borgere der ansøger om dansk statsborgerskab skal inviteres til en officiel grundlovsceremoni i deres respektive kommuner, hvor de skal skrive under på den danske grundlov og give hånd til minimum et medlem af det officielle Danmark.

Ved sidste byrådsmøde, besluttede flertallet i Hvidovre byråd, at det skal være borgmester Helle Adelborg der vil forestå ceremonien. Hvilket ikke alle var tilfredse med. DF-politikeren Mikkel Dencker stillede forslag om, at der som minimum skulle være en af hvert køn til ceremonien, ansøgerne skal give hånd til.

- Dansk Folkeparti er bag beslutningen om at grundlovsceremonierne indføres, derfor bakker vi selvfølgelig også op om, at Hvidovre Kommune afholder dem. Tanken bag de her ceremonier er jo også at se, hvem det er der ikke er så integrerede, at de ikke vil trykke nogle af modsat køn i hånden. Derfor vil vi i gruppe O (Dansk Folkeparti red.) foreslå, at der deltager yderligere to kommunalbestyrelsesmedlemmer, en af hvert køn.

Dette forslag bakkede den øvrige kommunalbestyrelse dog ikke op om.

Socialdemokraten Yasir Iqbal pointerede også til mødet, at hans holdning er, at der generelt er noget fundamentalt galt med forslaget, som er vedtaget i Folketinget.

- Det er et problem, at man skal bevise, at man er dansker, bedyrede han.

Hvilket dog ikke ændrede på, at grundlovsceremonierne i Hvidovre vil foregå hvert år i december og juni måned, og vil blive afholdt af borgmesteren ved en officiel ceremoni.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>np

menu
menu