Borgmesteren blev den helt store stemmesluger

Borgmesteren blev den
helt store stemmesluger

Helt efter bogen fik borgmesteren også i Hvidovre flest personlige stemmer

Kulminationen på den intensive valgkamp er for kandidaterne dels hvordan det endte for deres parti, men i høj grad også hvor mange personlige stemmer de fik skrabet sammen.

Dette valgs top-20 har borgmesteren og viceborgmesteren som klart nummer et og to. Det er helt naturligt - for Helle Adelborg (A) og Mikkel Dencker (O) var begge spidskandidater for de to partier, der fik flest stemmer.

Værd at bemærke er det "nye" navn på plads nummer 6. Yasir Iqbal sprængte listen med imponerende 505 personlige stemmer og bliver således nu en del af den socialdemokratsike gruppe.

Fem navne på top-20-listen blev ikke valgt til kommunalbestyrelsen. Kashif Ahmad (N), Marianne Rosenkvist (Ø), Erling Groth (Å), Katrine Høybye Frederiksen (F) og Amin Jensen (N) endte alle på fine personlige stemmetal men kommer af forskellige årsager ikke ind i denne omgang.

Også den konservative Lisa Skov tog et markant internt hop. Hun er placeret på plads nummer 23 og hendes 168 personlige stemmer betyder, at hun nu kommer til at holde Steen Ørskov ved selskab i den kommende periode.

Bente Viola Holm (A) fik 83 personlige stemmer. Det placerer hende på en plads som nummer 51, men de 83 stemmer var alligevel nok til, at hun er med i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

Kun en enkelt personlig stemme skulle være placeret anderledes mellem plads nummer 27 og 28. Her fik Finn Gerdes 151 personlige stemmer mens Ømer Kuscu fik 150. Det betyder, at Finn Gerdes også er kommunalbestyrelsesmedlem i den kommende periode. En eneste stemme mere til Ømer Kuscu havde medført, at han var kommet ind i stedet for Finn Gerdes.

En enkelt af de ialt 103 kandidater fik blot en enkelt stemme - sandsynligvis stemte hun på sig selv..

Top-20-listen

Antal personlige stemmer:

Helle Adelborg (A) - 3.591

Mikkel Dencker (O) - 1.466

Steen Ørskov (C) - 685

Charlotte Munch (V) - 662

Arne Bech (H) - 593

Yasir Iqbal (A) - 505

Anders Wolf Andresen (F) - 501

Kristina Young (H) - 417

Kenneth F. Christensen (A) - 405

Kashif Ahmad (N) - 372

Sara Benzon (F) - 359

Niels Ulsing (F) -309

Marianne Rosenkvist (Ø) - 281

Maria Durhuus (A) - 262

Erling Groth (Å) - 257

Charlotte Hougaard Larsen (O) - 250

Lars Gundelack Jensen (A) - 239

Anders Liltorp (A) - 231

Katrine Høybye Frederiksen (F) - 205

Amin Jensen (N) - 205

oas@hvidovreavis.dk

menu
menu