Buldozeren har nu nedrevet Risbjerggårds indkørselssøjler

Buldozeren har nu nedrevet Risbjerggårds indkørselssøjler

Så har vi fået det første tegn på at en af Hvidovres sidste, og mest alment kulturhistoriske bygninger, Risbjerggård fra 1800-tallet, snart er en saga blott.

I torsdags kørte bulldozeren frem, og fjernede de murede indkørselssøjler foran den gamle krobygning.

Nedrivnings-flertallet i kommunalbestyrelsen kan selvsagt undskylde sig med at mursøjlerne var slemt molestrede. Men som alt andet på “Gården” har det mere eller mindre bevidst været misligholdt, siden kommunen overtog ejendommen fra restauratør Gert Rasmussen for 52 år siden, - i 1967. Mange husker dog stadig den flotte indgangsportal til haven med en overhænger i støbejern med navnet “Risbjerggaard - og årstal”.

Hvad bliver det næste?

Den bagvedliggende - og meget lokalt benyttede - festsal, med solidt murværk og mange imponerende mosaikrudepartier, er som bekendt “dødsdømt” af vandalerne i Hvidovres byråd, og det næste bliver så om det samme massakrerende flertal snart vil forklare en nedrivrivning af den bevaringsværdige kro- og pejsestue med en undskyldning om at “det bliver alt for dyrt at sætte i stand”?.

Selvfølgelig er det kostbart, når man ikke er i besiddelse af en smule veneration omkring bevarelsen af vore kulturhistoriske bygninger!

Niels Erik Madsen

Redaktør, Hvidovre Avis

DET GAMLE RISBJERGGARD, - med søjlerne, indgangspartiet og overhænger i støbejern.

DET GAMLE RISBJERGGARD, - med søjlerne, indgangspartiet og overhænger i støbejern.

menu
menu