Byen jeg elskede

Byen jeg elskede

Shekufe Tadayoni Heiberg har altid drømt om at dele den iranske forfatter Nader Ebrahimis lyriske nyklassiker, Byen jeg elskede, med de danske læsere. Bogen udkom i 1966 og har kultstatus blandt fire generationer af iranere.

Derfor besluttede Shekufe sig for at oversætte den universelle fortælling om livsgnist og ulykkelig kærlighed mellem den fattige dreng og nabopigen Helia, til dansk.

Sammen med sin mand Karl-Emil Heiberg, har hun desuden illustreret fortællingen med poetiske linoleumstryk, så handlingen i både tekst og billeder giver læseren en helt særlig stemningsfuld oplevelse.

En meget succesfuld crowdfunding gjorde det muligt at udgive bogen, som fik begejstrede anmeldelser fra alle sider for både oversættelse og layout.

I oktober tilføjer Shekufe endnu en dimension til Byen jeg elskede, når hun i Hovedbibliotekets galleri sætter fortællingen i scene med udvalgte illustrationer og citater fra bogen.

Shekufe Tadayoni Heiberg er bosiddende i Hvidovre og uddannet cand. mag i litteraturvidenskab. Hun vandt 3. plads i Vestegnens Kulturuges novellekonkurrence, “Fortællinger mod Vest”, med novellen “Sabeen”.

Udstillingen kan ses 5.-26. oktober i Hovedbiblioteks åbningstid.

menu
menu