Byggesagsafdelings telefoner lukkes for resten af 2019

Byggesagsafdelings telefoner lukkes for resten af 2019

Mindre telefonkontakt, men mere information på kommunens hjemmeside - presset byggesagsområde skal nu have telefonisk ro

Der bliver ikke nogen mulighed for at komme i telefonisk kontakt med Hvidovre Kommunes byggesagsafdeling resten af året.

På grund af ekstraordinær travlhed i byggesagsafdelingen har Hvidovre Kommune valgt at lukke telefonerne indtil 2020.

I stedet kan man på hvidovre.dk bestille tid til en forhåndsdialog med en byggesagsbehandler.

- Skal du til at bygge på din grund eller i din bolig, så kræver det en byggetilladelse. Det er Hvidovre Kommune, der behandler byggeansøgninger, og i øjeblikket er der ekstra travlhed i Hvidovre Kommunes byggesagsafdeling med en sagsbehandlingstid på op til 7-8 måneder. Derfor er det resten af året ikke muligt at ringe til byggesagsafdelingen, da medarbejderne har fokus på at behandle de ansøgninger, der allerede er kommet ind, lyder det i en pressemeddelelse, som Hvidovre Kommune har udsendt.

I stedet kan man altså klikke sig ind på hvidovre.dk/byggesagsbehandling. Her har kommunen netop udgivet en ny webside, som giver svar på de spørgsmål, man sidder med, når man skal til at i gang med en byggeansøgning. Man kan f.eks. finde ud af om ens bolig er omfattet af en lokalplan, og der dermed er indlagt nogle restriktioner i forhold til at bygge og udbygge, ligesom man kan se hvilke byggerier, der rent faktisk kræver byggetilladelser.

Ny webside om byggesager

Samtidig er det på den ny webside muligt at bestille tid til en forhåndsdialog med en byggesagsbehandler.

- En forhåndsdialog kan være enten et fysisk møde eller et telefonmøde, og det er et kort møde, hvor man kan blive vejledt i forhold til den byggeansøgning, man overvejer at sende. Der sagsbehandles ikke på møderne, og det er ens eget ansvar at notere de input ned, som byggesagsbehandlerne kommer med, skriver Hvidovre Kommune.

Fra Hvidovre Kommunes borgmester, Helle Adelborg, lyder det endvidere, at der er flere kræfter på vej til byggesagsafdelingen, der pt. arbejder på højtryk for at komme ned i sagsbunkerne.

- I budgetaftalen for 2020 har vi besluttet at afsætte penge til nye ressourcer i afdelingen. Vi har været ude at rekruttere fire nye byggesagsbehandlere, og dem ser vi frem til starter i det nye år. Så kan vi forhåbentlig snart få reduceret vores ventetider, siger borgmester Helle Adelborg.

På hvidovre.dk/byggesagsbehandling kan man finde svar på de typiske spørgsmål, man sidder med inden man skal i gang med at søge om byggetilladelse.

red

menu
menu