Cirkus i 250 år - sidste chance

Cirkus i 250 år - sidste chance

Søndag den 12. august fra kl. 10 til 15 er det sidste dag med særudstillingen på Cirkusmuseet - derefter skal den på danmarksturné

Cirkusmuseets særudstilling om Cirkus i 250 år lukker ned på næste søndag den 12. august, men ikke for at forsvinde.

Afdelingsleder fra Cirkusmuseet Mikkel Knudsen fortæller således, at udstillingen skal på Danmarksturné, når den er færdig på museet.

- Med udstillingen har vi ønsket, at flest muligt skal have mulighed for at få viden om cirkushistorien og hvilken fantastisk kultur og kunstart cirkus er. Derfor er den lavet, så den let kan komme på landevejen, når den har tjent sin tid på museet.

På landevejen må det i den grad siges, at den kommer. Museet oplyser således, at udstillingen bl.a. skal vises i Hjørring, Ringkøbing, Grenå, Esbjerg, Slagelse, Nakskov og Rønne.

- Udstillingen kommer ud til dele af Danmark, som vi af gode grunde ikke henter så mange besøgende fra, men som på denne led alligevel kan få oplevelsen og få øjnene op for, at der er noget, der hedder Cirkusmuseet, fortæller Mikkel Knudsen. Det er takket være et tilskud fra Dansk Artist Forbund, at det er muligt at sende udstillingen på turné, så der er ikke udgifter for museet forbundet med det.

Museet er imidlertid ikke færdig med at markere cirkus’ 250 års jubilæum. Søndag den 16. september er der således en større markering på museet, hvor du bl.a. kan opleve optræden med voltige, som er akrobatik på hesteryg. Voltige var en af de allerførste cirkusdiscipliner, og det vil være nogle af Danmarks bedste voltigører fra Hvidovre-Avedøre Rideklub, der vil optræde.

Sidste chance for at se udstillingen Cirkus i 250 år på selve Cirkusmuseet er søndag den 12. august fra kl. 10-15.

Fra tiden, da rovdyr var tilladt i cirkus.

Fra tiden, da rovdyr var tilladt i cirkus.

menu
menu