Cirkusmuseet og Den Danske Cirkuspris

Cirkusmuseet og Den Danske Cirkuspris

Da en kreds af cirkusinteresserede, herunder foreningen Danske Cirkusvenner, i 2016 tog initiativ til at genoplive uddelingerne af den cirkuspris, som senest var uddelt i 1969, tilbød Cirkusmuseet at lægge lokaler i prisuddelingen. Prisens bestyrelse sagde ja tak til tilbuddet, og både i august 2016 og i august 2017 fandt prisuddelingerne sted i museets Fægtesal. Begge gange bød Hvidovres borgmester Helle Adelborg velkommen, og begge gange medvirkede kulturministeren - i 2016 Bertel Haarder og i 2017 Mette Bock - ved prisuddelingen.

Historien om Den Danske Cirkuspris, både den oprindelig og den genopstandne, kan læses i en bog, Københavns Cirkusbygning og andre artikler om cirkus og artister, som udkommer på forlaget Wisby & Wilkens den 1. december. Bogen indeholder 6 artikler. I artiklen om cirkusprisen kan man blandt andet se, hvem der tog initiativ til priserne, samt hvem der har modtaget den eller været nomineret til en pris. Artiklen er ledsaget af fotos fra prisoverrækkelserne.

Bogen indeholder seks artikler. En handler om Cirkusbygningen i 131 år - fra Renz til Wallmans. Artiklen Anna Stennis - Et liv handler om skolerytteren Anna Stennis, som fik sin debut i Cirkusbygningen i 1910 og senere fik en flot international karriere. En artikel handler om den amerikanske cirkuscowboy Jack Joyce, der drev cirkus her i landet fra 1913 til 1923. En artikel handler om de berømte elefanter fra Cirkus Benneweis.

Den sidste artikel fortæller om et stort tysk cirkus’ ikke helt stuerene forsøg på at besøge Danmark i 1930.

menu
menu