Cirkussjov i påsken

Cirkussjov i påsken

Cirkus kan give oplevelser for hele familien, ikke mindst, når man har mulighed for at kaste sig over artisteriet på egen krop, hvilket du kan på Cirkusmuseet i påskeferien

Du vil hurtigt erfare, at det kræver mod at udføre kunstner i trapezen eller stoffet, der hænger oppe under loftet i Cirkusmuseets særlige hus indrettet udelukkende til cirkusaktiviteter. Til gengæld kan det være, at du har den koordination der skal til for at få tørklæderne og senere måske boldene eller keglerne til at flyve i de rette kaskader, når du kaster dig over jongleringen. For det er én af de ting, som du hurtigt vil erfare, når du kaster dig over cirkuskunsten - der er en disciplin til alle, hvor man kan få sit talent til at skinne igennem.

I påsken kan du opleve det fra den 14. til 18. og igen fra den 21. til 22. april, når Cirkusmuseet byder indenfor til Cirkusleg fra kl. 11-12.30.

- Cirkusleg er for alle aldre, og det ender som regel med, at bedstefar viser ligeså stor legelyst som barnebarnet, selv om han måske holder sig til de jordnære aktiviteter. Og bedstefar kan også få ny viden om sine evner såvel som barnebarnets, og der vil i hvert fald være lige store smil, fortæller Mikkel Knudsen fra Cirkusmuseet.

Mærkværdige rekvisitter

Men Cirkusmuseet er ikke blot Cirkusleg, det er også en fantastisk udstilling med smukke kostumer, som f.eks. Diana Benneweis flotte rober. Mærkværdige rekvisitter, som Hofflands mundbid, som han brugte, når han skulle løfte en hest med rytter med tænderne! Eller sjove film f.eks. med klovnen Charlie Rivel. I udstillingen kan familien også boltre sig med at gå på line, klæde sig ud, måle styrke eller tage på en nyudviklet forbryderjagt, hvor det gælder om at have øjne på stilke. Derudover kan du også slippe fantasien løs på museets Kreative Værksted, hvor alle remedier er til rådighed til f.eks. at lave din egen artist af pap og pailletter.

Kombinér med biler

I påsken kan du desuden kombinere et besøg på Cirkusmuseet med et besøg i udstillingen “Familien Danmark på hjul - Årets bil 1969-2019”, der er lavet af Forstadsmuseet. Her er der også masser af aktiviteter for hele familien, hvor du f.eks. kan bygge fremtidens bil i LEGO eller pakke en bil på tid. Du kan købe en kombibillet til både Cirkusmuseet og “Familien Danmark på hjul” og få en hel dag til at gå i Avedørelejren, da Cirkusmuseet og udstillingen med bilerne kun ligger 300 m fra hinanden. Se mere på cirkusmuseet.dk og forstadsmuseet.dk

hf

hf

menu
menu