CYKELPLAN, JA TAK!

CYKELPLAN, JA TAK!

Rart at man genopliver vores ide, skriver ANDERS WOLF ANDRESEN

Hvidovre skal være en endnu bedre by at cykle i. Det er godt for miljøet og sundheden at cykle.

Derfor er vi i SF glade for projektet “Cykelby Hvidovre”, som et enigt Økonomiudvalg nu har besluttet skal indgå i processen for kommunens budget 2018. Hele projektet er som taget ud af SF’s valgprogram til kommunalvalget 2017. Eksempelvis forslaget om en pulje til bedre cykelparkering ved stationer, indkøbscentre og kommunale institutioner. Jeg har eksempelvis utallige gange stået med min cykel ved Hvidovre Station og Hvidovre C og undret mig over at kommunen ikke har kunnet gøre noget for at forbedre cykelstativerne der, så man kunne komme ordentligt af med sin cykel.

SF fik allerede tilbage i 2013 vedtaget, at der skulle udarbejdes en cykelstrategi for Hvidovre Kommune.

Men desværre var en af de første handlinger efter sidste kommunalvalg for flertallet i det nye Teknik- og Miljøudvalg bestående af Dansk Folkeparti, Hvidovrelisten, Venstre og Konservative, at skrotte SF’s cykelstrategi for Hvidovre.

Nu bliver SF’s idéer så genoplivet her op til kommunalvalget i november og det er vi i SF glade for. Vi har også positivt bemærket at socialdemokratiske kandidater på det seneste er begyndt at skrive pæne indlæg i Hvidovre Avis om at forbedre forholdene for cyklister.

Vi bærer ikke nag i SF, men glæder os over, at der nu ser ud til at være flertal for SF’s cykelpolitik i Hvidovre, her tre år efter, at flertallet ellers nedlagde vores cykelstrategi.

I SF lægger vi vægt på at sikkerheden for cyklisterne bliver forbedret, og her tænker vi særligt på de helt små, der cykler i skole. Samtidig ønsker vi, at der skal laves “grøn bølge” og højresving for cyklister i flere lyskryds.

En vigtig ting for SF er at borgernes ønsker og Cyklistforbundets erfaringer og lokale ekspertise inddrages i den konkrete udformning af tiltag til forbedring af forholdene for cyklister.

I SF bidder vi os nu fast i processen med “Cykelby Hvidovre”, så vi kan sikre at der faktisk kommer midler til at forbedre eksempelvis cykelparkeringerne ved stationerne mm. Vi er Hvidovres grønne cykelparti og vi vil kæmpe for og håber virkeligt, at der også vil være flertal for at Hvidovre skal være et bedre sted for cyklister efter kommunalvalget i november.

Venlig hilsen

Anders Wolf Andresen

Spidskandidat til kommunalvalget for SF Hvidovre

menu
menu