Dansk Rekord på 100 meter

Dansk Rekord på 100 meter

Hvidovres Kristoffer Hari banker for alvor på til verdenseliten, hvor OL 2020 er indenfor rækkevidde

ATLETIK: Når man som Hvidovre Atletik & Motions sprinter Kristoffer Hari har et fuldt schoolarship på University of Arkansas, så bliver der stillet forventninger til, at man på et tidspunkt begynder at levere varen. Og det må man sige, at Kristoffer er godt i gang med. Med 10,26 sekund ved de vestamerikanske mesterskaber i californiske Sacramento tangerede Kristoffer ikke blot sin danske rekord, men formåede samtidig også at kvalificere sig til de amerikanske universitetsmesterskaber, NCAA.

Som dansker er det svært at forstå, at det er noget helt særligt, men i amerikansk universitetssport, så er der reelt kun én ting der for alvor tæller, og det er, at man som atlet kvalificerer sig til de amerikanske collegemesterskaber, NCAA, der afslutter hvert eneste skoleår.

- Det her viser, at Hari i den grad har fået hår på brystet, at han kan topper formen ved et stævne af så høj karat, og det giver da bestemt optimisme i forhold til hans deltagelse ved NCAA, lyder det fra sportschef Michael Bruun Jepsen.

På verdensranglistens top-100 er mere end halvdelen amerikanere, så at Kristoffer har kvalificeret sig som nummer 12 ud af de 24 kvalificerede fortæller tydeligt, at Hvidovreløberen er i endog meget fint selskab, når han den 5. juli i Austin, Texas, står parat bag startstregen til sin karrieres hidtil største udfordring.

menu
menu