Dansk sølv ved EM i fodtennis

Dansk sølv ved EM i fodtennis

Både Christian Haahr Østermark og Signe Mertins deltog på det danske landshold

FODTENNIS: Sidste onsdag rejste de danske fodtennislandshold for seniorherrer, kvindesenior og juniorer til EM i Rumænien for at forsvare de rød-hvide farver. I mandags, den 21. november, landede holdet igen i Kastrup Lufthavn med bagagen fuld af trofæer – 1 x sølv, 3 x bronze og ikke mindst udnævnelsen som sultrundens bedste Fair Play Nation!

24 lande deltog i slutrunden, hvor der blev dystet i disciplinerne kvindesingle, -double og -triple, herresingle, -double og -triple, seniormixdouble og -triple, U21 mix double og -triple samt U18 herresingle, -double og -triple. Danmark ramte et rigtig højt niveau gennem hele turneringen og gav selv de stærkeste fodtennisnationer kamp til stregen. Den stærke indsats blev kvitteret med sølv i seniormix-double samt bronze i både kvindesingle, kvindetriple og seniormix-triple. En kæmpe præstation for en ellers lille fodtennisnation.

Fodtennis i organiseret regi startede i Danmark i 2008, hvor en håndfuld danske kvinder fik et wildcard til VM. I den forbindelse blev landets første fodtennisklub etableret (KFIF Fodtennis i København). I 2017 tæller Fodtennis Danmark (samleorganisation for fodtennis i Danmark) tæt på 250 medlemmer.

Fodtennis er især udbredt i lande som Rumænien, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Frankrig og Schweiz, hvor det er udbredt i både fodtennisklubber og som fast del af skoleskemaet.

Den danske trup ved EM 2017 bestod af Morten Pedersen, Christian Østermark, Henrik Friberg, Jonas Lindberg, Simon Linde, Christian Norring, Camilla Friberg, Anna Friberg, Sofie Kjeldager, Tenna Kristensen og Signe Mertins. Truppen blev ledet af træner Anders Schak Bossen.

Signe Mertins har fået sin fodboldopdragelse i Hvidovre IF.

Signe Mertins har fået sin fodboldopdragelse i Hvidovre IF.

Det danske fodtennislandshold efter den flotte indsats.

Det danske fodtennislandshold efter den flotte indsats.

menu
menu