DÅRLIGE ERFARINGER MED KROGSTENSHAVE

DÅRLIGE ERFARINGER MED KROGSTENSHAVE

PHB om en fuldmagt, Skifteretten og hvordan man smed en afdøds værdier ud:

Der har det sidste års tid været en del indlæg i “Byens Talerstol” omhandlende Hvidovre Kommune plejehjem Krogstenshave. Meningerne har været stærkt delte, fra rosende omtale til en lavkritik som “et af de dårligste plejehjem i landet”.

De erfaringer, jeg har gjort - både på afstand og ved besøg - har ikke gode.

En ældre, nu afdød ven som flyttede ind, fortalte mig at maden var elendig (prisen for det er 118,-/daglig), og af andre fik jeg samme dårlige vurdering. Jeg fik f.eks. at vide, at når beboerne blev spurgt om de syntes maden var god nok, sagde de fleste ja. Men skal jo ikke spørge på den måde, da mange af beboerne er demente og ikke rigtig ved, hvad det er de svarer ja til. Der bør være en pårørende med ved beboermøder.

En søndag, jeg var på besøg, skulle vi have fat i en plejer til beboeren. Men ingen kom, når hun trykkede på tilkaldeknappen, og jeg måtte rundt over hele plejehjemmet, dog uden det lykkedes at finde en eneste plejer.

Fuldmagt til ingen nytte

Da hun døde skulle de forskellige personlige ting jo fjernes af pårørende, og da hendes søn ikke kunne, fik jeg fuldmagt til det af sønnen. Jeg tog derhen og afleverede fuldmagten, men der blev sagt at Skifteretten lige skulle henover, før der kunne røres ved noget i lejligheden. Det blev så også aftalt at jeg skulle være tilstede ved syn af lejligheden.

Efter flere dage ringede jeg og spurgte om Skifterettens folk ikke havde været der endnu? Man svarede, at de nu ville nu rykke for det. Da der var gået et stykke tid, gik jeg selv derover en søndag og det viste sig at lejligheden var blevet tømt. Dagen efter kom jeg igen og spurgte selvfølgelig hvad der var sket med de ting der var i lejligheden (bl.a. ting hun havde lånt af mig og foto af den anden afdøde søn som den nulevende søn gerne ville have samt andre ting)?

Men lejligheden var blevet tømt og det hele smidt ud. På plejehjemmet havde de forstået at jeg ikke ville rydde lejligheden, men hvorfor skulle jeg så give dem en fuldmagt fra sønnen til det hvis jeg ikke ville gøre familien den tjeneste? Man kom dog med deres undskyldninger og beklagelser, som ikke kan bruges til noget og som de så tror er godt nok. De kunne ikke engang oplyse mig om, hvilket firma det var som havde tømt lejligheden.

Personligt tror jeg at man har sat en del af tingene ned i kælderen, hvor de har ting fra tidligere beboere, som de så kan give til nye beboer som mangler. Jeg tror næppe de smider et TV ud som fungere perfekt og en dybfryser, som også var perfekt og ikke så gammel samt en del andre ting

PBH

På Krogstenshave ved man udmærket hvem jeg er

menu
menu