- De unge elever er fremtiden...

- De unge elever er fremtiden...

Lige nu præsenterer den lokale virksomhed Grøn Entreprise deres elever

Ikke alle opgaver er lige spændende, men med respekt, rummelighed og overholdelse af aftaler kan man hos Grøn Entreprise gå fra at være helt ung til at være tæt på voksen, selvstændig og så selvfølgelig: Færdiguddanet.

Sådan oplever i hvert fald Grøn Entreprise, at deres elever udvikler sig fra de starter som elever fra 9. klasse, til de har fuldført deres uddannelse i den lokale virksomhed.

- Det er en dannelsesrejse for vores elever at gå igennem uddannelsesperioden hos os. De kan gå fra at være meget unge til voksne og selvstændige på kun 4 år, siger Uno Apold, der er en af to indehavere af Grøn Entreprise.

Vigtig at præsentere virksomheden

Virksomheden har i en årrække prioriteret højt at komme ud på de lokale skoler og deltage i den lokale årlige uddannelsesmesse. Grøn Entreprisses ældste elev, Frederik Schødt Jensen, er uddannet anlægsgartner i Grøn Entreprise den 23. oktober 2020.

Kontakten til ham kom netop i stand på uddannelsesmessen, som Hvidovre Kommune afholder hvert år i november. Frederik har efterfølgende deltaget i messen hvert år for Grøn Entreprise. Ligeledes kommer Grøn Entreprises nyeste elev Gustav direkte fra 9. klasse, ligesom Frederik gjorde i sin tid.

- Det er fantastisk at se, hvordan de unge mennesker vokser igennem uddannelsen. Selvstændige individer der modnes og læres op til en dannelsesrejse gennem uddannelsesperioden. Vi har kontinuerligt fire elever ad gangen hos os, fortæller Uno Apold.

Har givet pote

Uno Apold tilføjer, at arbejdet med at deltage i messen og med at tage ud på skoler, har været vigtigt for Grøn Entreprise.

- Igennem de sidste 5 år har vi prioriteret at tage ud på skolerne og fortælle de unge mennesker om håndværksfagenes muligheder, og det har givet pote. De unge er vores fags fremtid, siger han.

Hos Grøn Entreprise oplæres de unge elever med, at fællesskabet skal respekteres, der skal være plads og rummelighed til alle, at man gerne må bruge sin stemme, at aftaler og mødetider skal overholdes og at der også skal være respekt for de opgaver, der er mindre sjove.

Ud over 19-årige Frederik Schødt Jensen, der snart er færdigudlært, har Grøn Entreprise tre andre elever: 21-årige Daniel Zacchi, der er 4. års elev, 18-årige Emil Bo Bojesen Nielsen, der er 2. års elev og 16-årige Gustav Cassidy Aagaard Hansen, der er 1. års elev.

key

Vore elever er også på en dannelsesrejse hos os, siger Uno Apold

Vore elever er også på en dannelsesrejse hos os, siger Uno Apold

menu
menu