Debutant reddede ”pokallivet”

Debutant reddede ”pokallivet”

Drømmedebut for 19-årige Marcus Lindberg, der sørgede for sejr over Brønshøj i det 99 minut

FODBOLD: Træner Per Frandsen havde rystet posen til onsdagens pokalkamp i Tingbjerg, hvor HIF skulle forsøge at komme forbi 2. divisionsholdet Brønshøj, der havde flere tidligere HIF drenge på holdkortet.

HIF var klart dominerende mod et Brønshøj-hold der stod lavt og ventede på omstillingsmulighederne, men dem havde kampens midtstopperpar Matti Olsen og Daniel Stenderup dog godt styr på. Den tætpakkede Brønshøj-defensiv gjorde det tydeligt nok svært for HIF at skabe chancer. Første halvlegs største chance kom til den tidligere Brønshøjspiller Oscar Buch, der dog ikke kunne få bolden forbi sin gamle holdkammerat og tidligere HIF-keeper Oliver Korch.

Kort ind i anden halvleg ser Oliver Korch så knap så godt ud, da han kommer for langt ud af feltet og bliver vist ud for at tage med hænder uden for feltet. Det gav plads til en anden tidligere HIF-keeper Kasper Villfort, der fik nok at se til efter Korchs røde kort.

HIF var ikke sene til at udnytte overtallet. Få minutter efter udvisningen var det indskiftede Nicklas Schmidt, der sørgede for et sjældent mål, da han trykkede af udefra og udplacerede keeperen.

Det så længe ud til at HIF ville kører den hjem i med overtallet. HIF’s offensiv havde utroligt mange muligheder for at lukke opgøret. Men i stedet for at lukke kampen var Brønshøj hele tiden med, dog uden større chancer. Alligevel fik de udlignet bare 10 minutter før tid, da Kevin Bachmann Timm sparkede et ufarligt frispark langt ude fra, og HIF-keeper Alexander Horsebøg droppede fælt da han tabte bolden ind i målet til 1-1.

Scoringen gav hjemmeholdet ny tro på tingene, dog uden det blev til flere chancer til de hvepsestribede. Chancer havde HIF til gengæld masser af, men ind ville bolden ikke og de to hold måtte ud i en dum omgang forlænget spilletid, der blev en sand belejring af Brønshøjs mål, hvor specielt Lirim Qamili og Stefan Nygaard havde kæmpe chancer, der på mystisk vis bare ikke ville gå ind.

En drømmedebut

Det var nærmest pinligt at se på de afslutninger. Det lignede igen en af de kampe hvor chancerne var der, men man kunne ikke gøre arbejdet færdigt.

Men efter 99 lange minutter sendte træner Per Frandsen klubbens U23 topscorer, 19-årige Marcus Lindberg på banen til hans debut. Det skulle vise sig at være en god ide, for bare to minutter inden en straffesparkskonkurrence var en realitet, slog den unge angriber til og sendte HIF videre i pokalturneringen efter en flot skud fra kanten af målfeltet. Unægtelig en drømmedebut, og nok et advis om at HIF har en målskytte i truppen?

Næste modstander i Sydbanks pokalen er Danmarksserieholdet B1908, - ikke nogen nem modstander, der senest slog Avedøre med 5-0.

ka-ma

menu
menu