Decimeret HIF-hold hentede tre point ude mod tophold

Decimeret HIF-hold
hentede tre point
ude mod tophold

Kaptajn Aabech viste topklasse med et flot mål og styring, der gav 1-0 sejr til Hvidovre i Fredericia i weekendens opgør

FODBOLD: Den farverige HIF-bus kunne i søndags køre på en velfortjent juleferie efter den for 6. gang i træk, havde kørt Hvidovre til point i Jylland, da man nedlagde et af 1. divisions tophold FC Fredericia på årets sidste udebanetur.

HIF-spillerne satte sig for første gang ind i den nye holdbus på Peter Lassens fødselsdag den 4. oktober, og med fem nederlag og 0 point i bagagen, kørte man den lange tur til Hjørring, hvor Hvidovre som bekendt tog sæsonens første sejr mod Superliga-aspiranterne fra Vendsyssel FF. Og det blev startskuddet til den vilde udebanestatistik.

I søndags – et par måneder efter – var det så et noget decimeret Hvidovre hold der satte sig ind i bussen med kurs mod Fredericia, - en modstander, hvor målsætningen er Superliga. Hjemme måtte man efterlade flere profiler, nemlig Rasmus Louie Larsen, Nicklas Schmidt, Nicolaj Agger, Mikkel Nøhr, Lasse Brandt Hansen, Daniel Stenderup og Magnus Westergaard, alle spillere der alle potentielt kunne have startet inde i sådan en kamp. I truppen var dertil tre spillere, Hakan Redzep, Andreas Moos og Christopher Østberg med, men de kunne ikke just siges at være i kampform, grundet flere småskader, så de to sidstnævnte startede ude.

Det var derfor lidt af et bjerg Per Frandsens smalle trup stod overfor da de gik på banen mod ligaens nummer 3, men sejrs-troen var tydelig fra start, selvom hjemmeholdet Fredericia fik lagt et lille tryk på HIF i begyndelsen.

Klarede straffespark

Efter to store jyske chancer var Hvidovre advaret om hjemmeholdets offensive kvaliteter, og ti minutter inde i kampen gik det lidt for hurtigt for Anders Randrup der begik et klodset straffespark. Men her blev HIF-keeper Marco Brylov den store helt, da han pillede Dennis Høghs forsøg ude ved stolpen, og dermed holdt Hvidovre inde i opgøret.

Herefter kom Hvidovre bedre med i kampen, der dog ikke bød på de helt store chancer til nogle af holdene, der kun i momenter viste optakt til noget farligt. Hos HIF skabte Marcus Lindberg og Oscar Buch et par chancer, men afslutningerne manglede kvalitet.

Målene lå heller ikke lige frem i luften fra starten af 2. halvleg, og det virkede som om der skulle tilfældigheder til før et af holdene kom på tavlen, og at det første mål kunne blive kampafgørende for to dygtige omstillingshold.

Aabech tryllede

Og det blev en omstilling der blev afgørende for kampen. Efter 55 minutter fik indskiftede Hakan Redzep tacklet bolden fra en modstander, og afleveret til Kim Aabech, der kørte frem på kanten af feltet, og sendte et tørt hug af sted i det lange hjørne nede langs græsset, uden chance fra Elias Olafsson i FC Fredericia målet.

Foran 1-0 mod et hold der skulle frem, – det var guf for Hvidovres offensiv, der også kunne have lukket kampen da et groggy FC Fredericia-mandskab holdt åbent hus. Den største chance tilfaldt den altid arbejdssomme Tobias Thomsen kort efter scoringen. Men vinklen blev for spids for Thomsen, der sparkede forbi mål.

Den sidste halve time var tanken ved at være tom hos Hvidovre, der måtte fighte for at få sejren hjem. Der blev virkelig arbejdet hårdt af alle, med kaptajn Kim Aabech i spidsen som banens bedste. Den rutinerede ræv svigende taktstokken inde på banen og var hele tiden god til at tage temperaturen på kampen, alt imens hjemmeholdet kæmpede for at finde løsningerne til at åbne en solid Hvidovre-defensiv.

Dermed fik Hvidovre revanche for det første opgør som FC Fredericia vandt 3-0 med tre scoringer på 10 minutter.

Næste opgave er på lørdag kl. 13.00 mod Skive på Pro Ventilation Arena.

ka-ma

menu
menu