Den nye kolde krig i Europa

Den nye kolde krig i Europa

Foredrag med den lokale forfatter Keld Broksø torsdag den 9. november

Hvidovre Kulturråd inviterer til en spændende aften i selskab med den lokale forfatter Keld Broksø, som set gennem hans øjne, vil fortælle om den nye kolde krig i Europa.

På rejser gennem Europa i øst og vest har Keld Broksø samlet stof til den anmelderroste krimi-thriller eller “koldkrigsroman nouveau” med titlen “Koldfronter”. Men det hele begynder blot fire kilometer fra Hvidovre…

En cykeltur fire kilometer fra hjemmet i Hvidovre gav impulsen til Keld Broksøs femte, anmelderroste thriller “Koldfronter.” På en græsplæne på Vestre Kirkegård står tusindvis af granitkors for 10.000 tyske krigsflygtninge. Deres dramatiske historier bruger han nu i den nye thriller “Koldfronter” som afsæt og baggrund til at fortælle om menneskeskæbner lige her og nu i vor tid, hvor Europa fryser mere og mere til i en ny kold krig mellem øst og vest.

“Koldfronter” er en roman dels om en aktuel konflikt mellem øst og vest, dels om helt almindelige, små mænd og kvinder klemt i et alt for sprængfarligt, storpolitisk spil. De prøver at finde forklaringer på, at mord og trusler pludselig ryster deres hverdag i både København og Berlin.

Når Keld Broksø fortæller, trækker han de hårde linjer mellem øst og vest faktuelt op - ligesom han fortæller, hvordan de brudlinjer bruges i en spændingsforfatters plot. Vi hører også, hvor inspirationen kommer fra på flere rejser rundt i Europas brudlinjer, og der bliver rig lejlighed til spørgsmål og debat.

I bogen opdager tre mænd og tre kvinder for sent deres hovedroller i et nyt europæisk magtspil, hvor de tvinges til en brutalitet, der overskrider politiets grænser i flere lande. En dansk akademiker, en dansk politiassistent samt en tysk pensionist får hovedrollerne i thrilleren om en ny kold krig, der i “Koldfronter” bliver nærværende og blodig alvor. En estisk, magtfuld kvinde og en noget yngre kvinde med en turbulent, tidlig barndom i DDR, har andre vigtige roller, som bringer mændene ud på en dramatisk rejse på kanten af, hvad de magter.

Romanen og fortællingen denne aften har bund i Europas historie - og blik for skræmmende perspektiver, hvis øst-vest konflikten udvikler sig yderligere som da det for alvor begyndte at gå ned ad bakke i 2008, hvor russiske og georgiske tropper kom i kamp i Sydossetien.

Kom med på en spændende, men også skræmmende rejse i et nyt Europa, der fik Lars Poulsen i Bogrummet.dk til at skrive om “Koldfronter”, at “i Keld Broksøs femte roman, “Koldfronter”, starter spændingen på første side, og slutter først 544 sider senere”.

Se hjemmesiden koldfronter.dk samt videoer om Koldfronter på YouTube, men man behøver ikke at have læst bogen eller andet materiale inden foredraget.

Foredraget er gratis og foregår i Teatersalen i Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446 torsdag den 9. november.

Foredraget starter kl. 19.00 og varer til kl. 21.00. Dørene åbnes kl. 18.30.

menu
menu