Derfor skal glas afleveres i kuber

Derfor skal glas afleveres i kuber

I sidste uges avis efterspørger en læser en forklaring på, hvorfor borgerne i Hvidovre Kommune skal aflevere glas til genbrug i centralt opstillede kuber i stedet for at få det afhentet på adressen.

Beslutningen skyldes hensynet til renovationsmedarbejderes arbejdsmiljø, forklarer Michael Søndergaard Daugaard, chef for Vej og Park i Hvidovre Kommune.

- Når vi henter glasset, bliver det typisk knust, og noget af det bliver til støv, som hvirvler rundt i luften. Det gør medarbejderne utrygge at arbejde i, for det er jo ikke sundt at indånde. Og da vi ikke kunne finde en løsning på problemet, bad vi derfor politikerne om at gå tilbage til brugen af glaskuberne, hvilket de accepterede, siger vej- og parkchefen.

Han fortæller, at kommunen også jævnligt har modtaget klager over spildt glasstøv på vejene, og man derfor bliver nødt til at sende fejemaskiner ud for at tage glasstøvet.

Michael Søndergaard Daugaard erkender, at brugen af glaskuber kan opleves som en serviceforringelse hos borgerne, og han forventer også et fald i genanvendelsesprocenten for glas. Til gengæld stiger kvaliteten i genanvendelsen kraftigt ved at gå tilbage til kuberne, da flere flasker forbliver hele, når man bruger kuber. Hele flasker kan genbruges, som de er, og genbrug af glas er altså bedre for miljøet end genanvendelse. Så han håber, at de to ting kan opveje hinanden. Og at borgerne på sigt er villige til at gå lidt længere for at sortere glas.

menu
menu