- Det er gået overordentlig hurtigt...

- Det er gået overordentlig hurtigt...

Charlotte Munch fra Venstre undrer sig over, at sagen om Bjergagervej 35 nåede igennem det politiske system så hurtigt

Borgere, der søger om dispensation i byggesager, bør kunne forvente at få samme sagsbehandlingstid som alle andre. I en konkret sag fra Bjergagervej er sagsbehandlingen gået hurtigere end almindeligt.

Det mener Charlotte Munch fra Venstre - og det fik hende i september til at udbede sig en tidslinje for forløbet i den meget omtalt dispensationssag for Bjergagervej 35. Nu har hun fået svar på sit spørgsmål - og hun mener, at hun har fået bekræftet, at der var grund til hendes undren over, hvordan en enkelt dispensationssag kunne nå hele vejen fra byggesagsteamet til politisk behandling og videre til kommunalbestyrelsen på få måneder.

Behandles lige

Charlotte Munch siger, at det er meget væsentligt for hende som lokalpolitiker, at borgerne behandles lige. - Vores fornemmeste opgave er at behandle borgerne lige. Det er det, jeg opponerer imod i denne her sag. Jeg synes, jeg ser en forskelsbehandling, siger hun.

Hvad baserer du det på?

- Den tidslinje, jeg nu har fået, viser, at behandlingen af den her konkrete sag fra Bjergagervej er gået overordentlig hurtigt. I maj måned sendes ansøgningen. I juni tildeles der en sagsbehandler. Samme måned meddeles der afslag. I midten af juli har ejerne af grunden dialog med kommunen og 1. august har de foretræde for borgmesteren, fortæller Charlotte Munch.

Efterfølgende tager sagen en ny drejning, som Charlotte Munch ikke mener er normal i det kommunalpolitiske system.

- Kun en uge efter mødet med borgmesteren lægges sagen op til politisk behandling i Bygge- og Planudvalget. Sager der sendes til politisk behandling kan, som jeg kender systemet, normalt tage en 1-1,5 måned før de når den politiske udvalgsdagsorden, siger hun.

Hun tilføjer, at Hvidovre Kommune netop har meldt ud, at sagsbehandling af dispensationssager pt. tager 7-8 måneder, og at den konkrete sag fra Bjergagervej kun tog 4 måneder.

Borgere med på råd

Uanset hvad der er sket i den konkrete sag, så er det imidlertid vigtigt for Charlotte Munch at understrege, at hun helt overordnet mener, at Hvidovres boligområder skal udvikles og moderniseres.

- Som venstrepolitiker er jeg i den grad for, at der skal ske noget med vores by. Det er slet ikke det, det drejer sig om. Men når det er sagt, så er det vigtigt, at når vi skal have ændret vores lokalplaner, så er det med præmissen om, at borgerne bliver taget med på råd. Det er dem, der skal bo som naboer til de nye byggerier, siger hun.

Charlotte Munch mener desuden, at kvartererne i Hvidovre med deres forskellighed og individuealisme i mange tilfælde netop er årsag til, at nytilflyttere "forelsker sig" i et kvarter, hvorfor der også må være en grænse for, hvor meget et kvarter skal skifte karakter.

- Vi bor meget forskelligt i Hvidovre. Nogle i murmestervillaer, andre i top tunede funkisvillaer. Men når man kommer hertil, så forelsker man sig måske i ligusterhækkene, flagstængerne og de grønne haver i området. Og hvis der så udelukkende skyder store gavle op ud mod vejen, så ændres kvarteret jo væsentligt, siger hun.

Af den årsag påpeger hun igen, at byggesagsteamets indstilling i den konkrete sag fra Bjergagervej var meget saglig.

- Jeg synes også, at det er en misforståelse, hvis man tror, at dem, der har behandlet den konkrete sag skulle have noget imod, at der bygges nyt og større i Hvidovre. Mange af medarbejderne bor jo slet ikke i kommunen. Så når nogen mener, at det er byggesagsteamet, der sidder og spænder ben for nye byggerier og at de skulle have noget imod borgere, så er det helt skævt, slutter hun.

key

menu
menu